Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408197    
Honlapkeszites

Advent a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban

Ünnepi hangulat és telt ház volt a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó legutóbbi rendezvényén. Az érdeklõdõk a Honvéd Férfikar és Lengyel Andrea zászlós, katonamûvész elõadását hallhatták- számolt be az eseményrõl a Honvédelem.hu.


„A mai estével szeretne intézményünk segíteni önöknek, hogy a lelkük ünneplõbe öltözhessen" - nyitotta meg rendezvényt Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

„Az a világ, mely túlmutat rajtunk, s egyben bennünk is ott lakozik, az az ünnep világa, a karácsony szentsége. Oda tartunk mi magunk is e hetek és napok során. Az úton a közösségi együttlét és a zene a legnagyobb segítség, hogy valóban átélhessük annak meghittségét” - fogalmazta meg adventi gondolatait Dénes Sándor, a város polgármestere.

 

Errõl azok is meggyõzõdhettek, akik kíváncsiak voltak a Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas Honvéd Férfikar adventi elõadására. Riederauer Richárd másodkarnagy elárulta: „Úgy igyekeztünk összeállítani a mûsort, hogy kellõképp rá tudjunk hangolódni a karácsonyi ünnepekre. Természetesen egyházi mûvekkel készültünk nagyrészt.” A repertoárban világi, de magasztos hangzású mûvek is helyet kaptak, a barokktól egészen a XX. századi alkotásokig.

Az est vendége volt Lengyel Andrea zászlós, versmondó is, aki A kis gyufaárus lány történetével és egy József Attila-költeménnyel készült. „Nagyon ritka a magyar irodalomban a vitrin-motívum, itt ez hallható lesz. A magányosságról, egy ember magányáról szól, mely az utolsó versszakban fog a nézõk elé tárulni” - tudtuk meg az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár katonájától.
 

A teljes cikket itt érheti el.
 

honvedelem.hu – Kanizsa


 2015-12-14 06:09:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül