Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314744    
Honlapkeszites

Alaposan tarolt a jég és vihar a külsõ városrészekben
Szerda délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak a FIDESZ Nagykanizsai Csoportjának részérõl Karádi Ferenc és Tóth Nándor önkormányzati képviselõk Kiskanizsán, a keddi, rég vagy inkább még soha nem látott vihar okozta károk kapcsán. A két képviselõ körzete, vagyis a miklósfai és kiskanizsai sínylette meg igazán (láthatóan) az „égindulást”, s még a sajtótájékoztató idején is javában hallható volt az egyes környékbeli épületek tetõszerkezetén a kopácsolás.

„Elõször is a szakszerû, gondos és gyors munkáért a tûzoltóság felé szeretnénk köszönetünket tolmácsolni – kezdte Tóth Nándor, majd már jóval gyakorlatiasabb témával folytatta: - A súlyos természeti csapás kapcsán érdemes megvizsgálni annak lehetõségét, hogy az önkormányzat a tûzoltóság részére fóliát vásároljon, mivel így szinte azonnal, az azonnali mentés szakaszában is lehetõségük nyílna a vihar által tönkretett tetõk gyors „helyrehozására”.

„Továbbá a kedd arra is rávilágított, hogy az olyan városrészekben, mint Kiskanizsa és Mikósfa, a lakosságnak mindenképp érdemes valamifajta alapbiztosítást kötnie. – folytatta a képviselõ. - A károk rendezésére a városnak kerete nincs, esetleg a megyei vis maior tudna erre valamilyen forrást biztosítani. Ami külön lényeges körzeteink esetében, hogy jelentõs mezõgazdasági kultúrával rendelkeznek az itt élõk, erre viszont rendkívül magas biztosítási tételek vannak.”
„Elpusztultan viszont szörnyû látni azt, amiért az emberek dolgoztak, s ez Miklósfán is óriási probléma – tette hozzá Karádi Ferenc képviselõ.
A vároatyák külön kitértek arra, hogy a károkat a biztosítótársaságoknál legkésõbb 48 órával az események után be kell jelenteni, s ez jelen helyzetben a csütörtök késõ délutánt jelenti.
P.L.


2009-06-18 10:57:55


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül