Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046223    
Honlapkeszites

Szeretetfa a kanizsai könyvtárban

A Nagykanizsai Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ "Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa harmadik alkalommal jótékonysági kezdeményezés keretein belül állított fel karácsonyfát a Halis István Városi Könyvtárban, ahol a fa tövében egy tálcán mézeskalácsokat helyeztek el. Ezekbõl bárki elvehet egyet, november 30-tól január 6-ig, aki adományozni szeretne a lehetõségeihez mérten.


A felajánlást a fa elõtt elhelyezett ládikóba dobhatják, majd ezt követõen haza vihetik a jelképes ajándékot, hogy saját otthonunkat díszítse és emlékeztesse õket a karácsony valódi értékére. Köszöntõt dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ igazgatója mondott.

Dénes Sándor polgármester, városunk polgármestere az adventi készülõdés, várakozás a felkészülés jelentõségét hangsúlyozta, valamint kiemelte, fontos, hogy a mindennapjainkat a szeretet hassa át egész évben, ne csak az adventi idõszakban. Majd a három éve elindult kezdeményezést méltatta. Szimbolikusan az elsõ mézeskalács angyalt a polgármester vette le a karácsonyfáról.

Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója azt mondta, ez egy csodálatos formája adománygyûjtésnek. Jó helyen van a könyvtárban, hiszen naponta több százan, advent idején pedig még többen megfordulnak itt. 

A mézeskalács szívekért felajánlott adományokból származó bevétel a Nagykanizsai Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványát hívatott gazdagítani, mely a hátrányos helyzetben lévõ gyermekek és családok támogatására kerül majd felhasználásra.

V.M.2015-12-01 09:40:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül