Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395420    
Honlapkeszites

Borús, esõs idõvel indul a december

A jövõ héten kezdetben szeles, borús, és inkább esõs idõ várható. December elsõ napjaiban a ködös helyeken lehet hûvösebb, másutt akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.


Hétfõn hajnaltól az ország északi harmadán fokozatosan erõsödik a szél, napközben erõs, több helyen viharos széllökésekre is számítani lehet. Délutántól mérséklõdik a légmozgás, emellett a nap elsõ felében északon, északkeleten még lehet némi napsütés. A Dunántúl nyugati-délnyugati tájait leszámítva napközben szórványosan, majd estétõl egyre több helyen valószínû kisebb esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet általában 11 fok körül várható, északnyugaton és az Alpokalján 13-14 fok is lehet.
Kedden, december elsején reggel és délelõtt fõként keleten, majd átmeneti szünet után estétõl a Dunántúlon fordulhat elõ szórványosan esõ, illetve reggel északkeleten kisebb körzetekben ónos esõ. Emellett megerõsödik, az északi országrészben helyenként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet többnyire plusz 3-8, északkeleten mínusz 1 és plusz 2 fok között valószínû. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.
Szerdán eleinte helyenként keleten lehet kisebb esõ, majd ott is megszûnik a csapadék. A középsõ országrészben erõsödhet meg a szél. A leghidegebb órákban plusz 3-8, északkeleten és délnyugaton 1-3 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegõ.
Csütörtökön tartósan borult, ködös, derült és napos területek egyaránt leszek. A ködös tájakon elõfordulhat ködszitálás. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hõmérséklet 7-13 fok között, a tartósan ködös helyeken 5 fok körül alakul.
Péntekre virradó éjszaka köd képzõdik, ami sokfelé nappal is tartósan megmarad. Helyenként ködszitálás elõfordulhat. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínû. A nappali maximumok többnyire plusz 1-6 fok között alakulnak, de ahol feloszlik a köd és kisüt a nap, ott 7-9 fok is lehet.
Szombaton és vasárnap túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idõ várható szitálással, néhol kisebb esõvel. Szombaton a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakul a hõmérséklet. Mindkét nap plusz 3-8 fokig melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2015-11-29 16:07:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül