Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047816    
Honlapkeszites

Rocklegendák nyomában

A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház november utolsó hetében Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás címmel nagyszabású rendezvényt tartott, amellyel csatlakozott a Területi Mûvelõdési Intézmények Egyesületének 25 éves jubileumi rendezvénysorozatához.


A nagyszámú, érdeklõdõt, nosztalgiázni vágyó közönséget Kámánné Szép Terézia, az intézmény vezetõje köszöntötte. Elmondta, hogy az intézmény életében mindig is fontos szerepe volt a rockzenének. A 60-70-es években számos híres rockzenekar lépett itt fel, köztük a P.Mobil, Tankcsapda, Deák Bill Gyula, Kispál és a Borz, Moby Dick, a Pokolgép és még sokan mások.

A 2015. december 10-ig megtekinthetõ kiállítást Németh Nyiba Sándor nyitotta meg. Az egyedi tárlat bemutatja a zenész, költõ, olimpikon által évtizedek alatt összegyûjtött relikviáit, a hazai rock ikonoktól kapott felbecsülhetetlen értékû emlékeket.
Láthatóak a hatvanas évekbõl ismert hazai, könnyûzenei elõadók személyes tárgyai, lemezei, plakátjai, amelyek végigkövetik a magyar rockzene történetét az Illéstõl a Pokolgépik, de fontos szerepet kapnak a hetvenes-nyolcvanas évek is. Néhány különlegesség is felfedezhetõ, mint például Varga Miklós csizmája, vagy Laux József szemüvege, dobverõje, Som Lajos mellénye és trikója, Radics Béla gitárja, az Omega, Edda, Karthago, Beatrice, P. Mobil, Lord és a Hobo Blues Band együttesek tablói.
A megnyitó közremûködõ vendégei voltak: Németh Oszkár, a legendás Fonográf együttes hajdan volt dobosa és Csiga Sándor zeneszerzõ, a Dinamit és P. Box együttesek egykori szövegírója. A megnyitó ünnepséget követõen a jelenlévõk romkocsmát megidézõ hangulatban, forraltbor és zsíroskenyér mellett, közösen elevenítették fel a már-már feledésbe merülõ régmúltat.

Kanizsa2015-11-29 16:02:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül