Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414816    
Honlapkeszites

DK: Fizetni kell adventkor is a parkolásért

A városvezetés nem támogatja az adventi idõszakban az ingyenes parkolást a belvárosban – e témában tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje.


- Az októberi soros ülésen tettem javaslatot arra, hogy a városban díjmentes legyen a parkolás adventkor – fogalmazott Horváth Jácint. Mint elmondta, elsõsorban azért emelt szót az ügyben, mert a karácsonyi idõszakot megelõzõ hetekben jelentõsen nõ az üzletek forgalma, és az utóbbi idõben a városszéli bevásárlóközpontokba koncentrálódott a vásárlói tömeg. Így a belvárosi üzletek évrõl-évre alacsonyabb árbevételt könyvelhetnek el.
- Nagykanizsán a belváros-rekonstrukció 2. üteme miatt az elmúlt hónapokban, a Fõ utcai, Erzsébet téri üzleteket sokkal erõteljesebben érintette a vásárlók elmaradása, és ezzel az intézkedéssel elõ lehetett volna segíteni az okozott bevételkiesés kompenzálását – állította az önkormányzati képviselõ.
- Dénes Sándor polgármester a kezdeményezésre adott válaszában viszont kifejtette, nem javasolja csökkenteni a fizetõs idõszakot, és a jelenlegi szabályozáson ezen idõszakban sem kíván a városvezetés változtatni. Pedig több hazai nagyváros – mint Gyõr, Hévíz és Keszthely – oly módon is segíti a belvárosi kereskedõket, hogy az év ezen idõszakában díjmentessé teszi a parkolást.
Így joggal merül fel a kérdés, hogy Kanizsa vezetõi számára ezen szempontok miért nem fontosak, és a belváros-rekonstrukció miatt amúgy is kedvezõtlen helyzetben lévõ helyi kereskedõk számára ezt a kedvezményt miért nem képes megtenni? – zárta mondanivalóját Horváth Jácint.

Kanizsa


 2015-11-26 10:27:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül