Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049644    
Honlapkeszites

Retro Kávéházi Este Gerendás Péter zenekarával

 A Retro Kávéházi Esték sorozat részeként Gerendás Péter együttese adott koncertet november 24-én a nagykanizsai Medgyaszay Házban. A Liszt-díjas zeneszerzõ, szövegíró, elõadómûvész legújabb, Boldogország címû albumát mutatta be.

A családi kötõdéseire büszke zenész felmenõi kanizsaiak voltak, így Gerendás Péter számára minden városunkban történõ koncert egyfajta érzelmes utazás. Már a nyitószám, az Átölel a múlt is erre utalt. „Átölel a múlt, már érzem. Hazavisz az út vár a helyem. Átölel a szél, mint régen. Ugyanaz a tér, jól ismerem.”


Aztán szépen sorjáztak az új album dalai a címadó Boldogország, a Vidéki álom, a Lomtalanítás és a többi Gerendás szerzemény. Persze a közönség nem is hagyta volna úgy elmenni az együttest, hogy ne hangzott volna el a régi nagy slágerekbõl egy válogatás. Így lett a mûsor része a Szép Júlia, a Két hónap a nagy folyón és Leonard Cohen nagy sikerû száma, a Hallelujah.

A koncertet a Gerendás család tagjai adták, ahol Gerendás Dániel dobon, Gerendás Hanna zongorán, harmonikán és fuvolán, míg Gerendás Ruben bõgõn és basszusgitáron játszott. Részben nekik köszönhetõ, hogy ez a koncert más volt, mint Gerendás akusztikus koncertjei. Több volt a rock, kevesebb a pop és a latinos hangzású szerzemények. Mindazonáltal ebben a zenei világban jól vizsgáztak a rendkívül tehetséges fiatalok. Köszönjük a szép estét a Gerendás családnak és a szervezõknek.

H.Gy.2015-11-25 11:53:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül