Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395541    
Honlapkeszites

Adócsökkentésrõl döntött Zalaegerszeg közgyûlése

Zalaegerszeg kedvezõen változó anyagi helyzete tette lehetõvé, hogy jövõre 25 százalékkal csökken az idén nyáron bevezetett építményadó mértéke - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.


Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a zalai megyeszékhely közgyûlésének elõzõ napi döntéseit ismertetve elmondta: a július elsejével a nem lakás céljára szolgáló ingatlanokra kivetett építményadó idei mértéke 1200 forint volt négyzetméterenként, ezt a jövõ évtõl azonban 900 forintra csökkentik. További kedvezõ változás, hogy míg jelenleg a 850 négyzetméternél nagyobb építmények után a törvényi maximumot, 1852 forintot kell fizetniük a tulajdonosoknak, jövõre ezt a magasabb összeget már csak a 3500 négyzetméternél nagyobb alapterületû ipari, szolgáltatóegységekre vetik ki - tette hozzá.
A polgármester felidézte, hogy Zalaegerszeg a 23 megyei jogú város közül utolsóként vezette be az építményadót, miután azzal szembesült az önkormányzat, hogy 2014 végére jelentõsen csökkent a helyi iparûzési adóból befolyó bevétel. A város idõközben olyan gazdaságfejlesztési lépéseket tett, amelyek máris éreztetik hatásukat.
A július elsejével bevezetett új adófajta bevallási adatai alapján több mint egymillió négyzetméter ingatlannal számolnak, amibõl idén fél év alatt 615 millió forint adóbevétel érkezik a város kasszájába. Ezzel párhuzamosan az iparûzési adóból tavaly befolyt 3,2 milliárd forintos összeg idén várhatóan 4,2 milliárdra emelkedik, s ez a mérték a megyei jogú városokat is összehasonlítva országosan egyedülálló - jelezte a városvezetõ.

 

MTI - Kanizsa
 2015-11-20 14:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül