Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320430    
Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: Védjük meg az országot a kötelezõ betelepítési kvóta ellen!

Magyarország és Európa jövõje veszélybe került. A tét, hogy meg tudjuk-e õrizni a jelenlegi kultúránkat és értékeinket a gyermekeink számára? – kezdte sajtó tájékoztatóját Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje Cseresnyés Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára.


A kanizsai vásárcsarnok elõtti helyszín okául az szolgált, hogy a helyi Fideszes aktivisták itt állították fel standjukat, ahol Védjük meg az országot! – Petíció a kötelezõ betelepítési kvóta ellen címmel gyûjtenek aláírást.


- Az idei évben egy soha nem látott mértékû bevándorlási hullám indult Európa felé. Bizonyos felelõtlen európai politikusok nyilatkozatainak és hozzáállásának köszönhetõen ez a folyamat sajnos nem csillapodik, hanem pont ellenkezõleg, tovább erõsödik. Az Európán kívüli országokból érkezõ, idegen kultúrával és mentalitással rendelkezõ emberek áradatával kell szembenéznie Európának és így Magyarországnak is – mondta Cseresnyés Péter a sajtó képviselõinek.

- A nemzeti konzultáció során az emberek döntöttek: meg kell védeni az országot. A konzultáció eredményei alapján Magyarország felvette a harcot a bevándorlási hullám ellen, kiállt magáért és megvédte határait. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is mondta, ez csak a második legjobb megoldás. Az igazi az lenne, ha Európa képes lenne megvédeni a külsõ határait, például a görög határt. Sajnos azonban Európa ez idáig nem ezt tette. Sõt, miután Magyarország sikeresen megvédte a saját határait, most az Európai Unióval is fel kell vennie a harcot. Brüsszel ugyanis a valódi megoldás helyett arra készül, hogy kötelezõ kvótákkal akár bevándorlók tízezreit telepítse le, ezzel pedig mintegy újabb „hívó szót”kapnak az európai bevándorlást fontolgatók. Ez a betelepítési kvóta tehát ellentétes Magyarország érdekeivel.

- A kvóta jogtalan, mert az érvényben lévõ szerzõdések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni egy olyan megoldást, amit mi magyarok nem akarunk. Sehol senki nem szavazott arról Európában, hogy ide millió szám be kell engedni törvénytelenül érkezõ embereket, majd szét kell õket osztani. Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a kvótának hiányzik a demokratikus alapja is- szögezte le a képviselõ.

- Magyarországot az fenyegeti, hogy - a magyarok megkérdezése nélkül - a következõ öt évben egy Szegednyi embert kell befogadnia és letelepítenie. (Szeged lélekszáma ma 162 000 fõ – a szerk.) A bevándorlási kvóta ráadásul értelmetlen is, mert meghívót jelent további milliók számára. A kvóta növeli a bûnözést és a terrorveszélyt, veszélyezteti kultúránkat.

- Kvóták helyett meg kell védenünk Magyarország és Európa határait. Fogjunk össze a kötelezõ betelepítési kvóta ellen! Kérünk mindenkit, hogy álljon ki Magyarországért és csatlakozzon a petícióhoz! Aláírásukkal üzenjünk Európának, üzenjünk a felelõtlen európai politikusoknak! Mondjunk nemet az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvótára! Védjük meg az országot! – mondta végezetül Cseresnyés Péter.

Kanizsa2015-11-14 12:28:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül