Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415431    
Honlapkeszites

Sikeresen zárul a Dolgozva tanulj projekt

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unió Európai Szociális Alap 1,191 milliárd forintos támogatási összegébõl 23 hónap alatt 700 fõ részére szervezett 60 órás továbbképzést, 3000 fõ mesterképzését és vizsgáztatását biztosította, 10 000 fõvel vette fel a kapcsolatot és tájékoztatott a gyakornoki programról és 500 fõ mentor munkáját segítette. 


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, 23 konzorciumi partnerével közösen valósította meg a TÁMOP 2.3.4.B/13-1-2013-0001 azonosító számú kiemelt projektet, a partnerek egyike a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt. Az országos hatókörû kiemelt projekt célja, hogy biztosítsa a szakképzés gyakorlati képzéséhez szükséges minõségi oktatói feltételeket és ezáltal növelje a gyakorlati képzés színvonalát, elõsegítse a végzett tanulók elhelyezkedését, pályán maradását. Az európai uniós támogatás segítségével a projekt három területen ért el sikereket, amelyek eredményeképpen javultak a duális képzés gyakorlati képzési feltételei. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az "A" alprojekt keretében a vállalt 25 fõs indikátor helyett 48 fõt tudott bevonni a külsõ képzõhelyeken szakoktatói feladatokat végzõ szakemberek 60 órás módszertani felkészítésébe elsõsorban azon szakterületekrõl, ahol a mestervizsga letételének lehetõsége nem biztosított, viszont a szakemberek fontosnak érezték, hogy a tanulók gyakorlati oktatásához megfelelõ módszertani, pedagógiai, jogszabályi ismeretekkel rendelkezzenek.

A résztvevõk számára térítésmentes képzést a Széchenyi István Egyetemmel közösen bonyolították.A „Dolgozva tanulj!” projekt legnagyobb részfeladata a "B" alprojekt volt, melynek keretében a külsõ képzõhelyeken szakoktatói feladatokat végzõ szakemberek számára a mestervizsga megszerzésének támogatása valósult meg. A képzési- és vizsgaköltségeknek 20%-át kellett a résztvevõknek önerõként vállalni, ami a képzések szakterületétõl függõen 54-67.000 forint összeget jelentett. A fennmaradó 80%-ot a projekt finanszírozta a mesterképzések hallgatói számára. 2015. október 29-én 109 fõ vehetett át mesteroklevelet gépi forgácsoló, épület- és szerkezetlakatos, pincér, szakács, autószerelõ, bútorasztalos, festõ és kõmûves mesterszakmákban. A "C" alprojekt a TÁMOP-2.3.4.A gyakornoki programhoz kapcsolódó segítségnyújtás a résztvevõ gyakornokokat fogadóknak, mentoroknak és a gyakornokoknak, illetve a gyakornoki programba lépést ösztönzõ központi szolgáltatások ellátása. Az alprojekten belül 628 fõ részesült ösztönzõ szolgáltatásban, majd a TÁMOP-2.3.4.A projektek indulását követõen 62 mentor kapott személyes segítséget a gyakornoki program lebonyolításához. A projektrõl további információt a www.zmkik.hu oldalon olvashatnak.2015-11-04 12:47:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül