Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976337    
Honlapkeszites

Hétfõn hirdetnek kötelezõ biztosítási tarifákat a biztosítók

Hétfõn hirdetnek kötelezõ biztosítási tarifákat a biztosító társaságok azoknak, akiknek az év végén jár le a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításuk (kgfb), és ezzel elkezdõdik a kampány, amely az idén már csak 2 millió autóst érint.


A mintegy 4,2 milliós magyar jármûállományból már csak azok kötelezõ biztosítása jár le az év végével, amelyekre azt 2010 elõtt kötötték. Az azóta vásárolt jármûveknél a vásárlástól számítva egy évig tart a biztosítás hatálya, akkortól lehet másik biztosítót választani.
A biztosítók év közben is módosíthatják a kgfb díjaikat, annyi a kikötés, hogy azokat 60 nappal korábban kell meghirdetni. Így azoknak a társaságoknak, amelyek a jövõ év január elsejétõl új díjjal akarnak szerzõdést kötni az ügyfelekkel, szintén meg kell hirdetniük a tarifákat november másodikán a saját internetes felületükön, valamint a felügyelet és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján.
Az MTI által korábban megkérdezett online alkuszok 10-15 százalékos díjemeléssel kalkulálnak, így a kampányban az átlagdíj 14 ezer forint körül alakulhat. Akik váltanak, azoknál várhatóan ezer forint lesz az a küszöb, amelynél már olcsóbb biztosítót választanak - vélekedtek.
Eddig az online alkuszok elemezték leggyorsabban az új díjakat, tesztelve, hogy melyik üzemeltetõ csoportok részére lesznek drágábbak, vagy éppen olcsóbbak a biztosítások. Most hétfõn délelõttre ígérték az elsõ változatokat.

MTI - Kanizsa2015-11-01 05:59:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül