Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408882    
Honlapkeszites

Szombaton lejárnak az elõzõ tanévi diákigazolvány-matricák

A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, míg a közoktatásban és a felsõoktatásban résztvevõ nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye illetve gyakorlati képzésük helyszíne között. A kedvezmények igénybe vételének azonban alapvetõ feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minõsülõ igazolás. Az elõzõ tanévben kapott diákigazolvány-matricák viszont már csak október 31-ig használhatók. A MÁV-START arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat: idõben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról.


A tanév kezdete óta a reggeli és a délutáni csúcsidõszakban országszerte újra diákok népesítik be a vonatokat – a vasúttársaság jelentõs díjkedvezményt biztosít az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezõk számára. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítõ matrica nélkül is használható azon tanévet követõ október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felsõ határát betölti, de a közoktatásban a 2014/2015. évi, a felsõoktatásban pedig a 2014/2015. II. félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2015. október 31-én lejár.

A tanulóknak, hallgatóknak nyújtott kedvezmények igénybevételének alapvetõ feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minõsülõ igazolás felmutatása. 2015. november 1-jétõl azonban a 2015/16-os tanévi, illetve a 2015/2016-os tanév I. félévi matrica hiányában az igazolvány érvénytelen. Az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítõ sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet pedig nem jogosít utazásra. A MÁV-START felhívja a diákkedvezményt igénybe vevõ utasai figyelmét, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében idõben újítsák meg diákigazolványuk érvényességét. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8.000 Ft-os pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát az elõírt módon igazolni nem tudja.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.2015-10-29 11:36:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül