Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006066    
Honlapkeszites

Táncos hétvége az Eraklinnal

A 25 éves Jubileumát ünneplõ nagykanizsai Eraklin Táncklub idén október 24-25-én ismét felpezsdítette Nagykanizsán a táncos életet. A nagy múltú táncklub két napon keresztül rendezett táncversenyeket a nagykanizsai Zsigmondy Szakképzõ Iskola tornacsarnokában.


Október 24-én az egyesület immár ötödik alkalommal rendezte meg az Eraklin Kupa klubközi táncversenyt, ahol a hazai pályán a „hazaiak” szép eredményekkel büszkélkedhettek. Emellett elnyerték az ezévi Magyar Táncsport Szakszövetség versenysorozatából az E osztályos táncosok Országos Bajnokságának rendezési jogát, valamint a táncklub adott helyet az U21 korosztályú tíztáncosok Magyar Bajnokságának is. A versenyekre közel 300 páros, azaz 600 táncos nevezett és látogatott el városunkba kísérõikkel, felkészítõikkel együtt az ország minden részérõl, így a sportcsarnokban a hétvégén több ezer versenyzõ, tánckedvelõ érdeklõdõ fordult meg.

Másnap, október 25-én került sor harmadik alkalommal a Cséplõ Dániel Emlékkupa tánciskolás táncversenyre, melyet régi táncosuk emlékére hoztak létre, tisztelegve ezzel a fiatal tehetség elõtt, aki az Eraklin Táncklubban kezdte meg táncos pályafutását. Ezen a versenyen közel száz táncos mérte össze tudását. Az Eraklin Táncklub Dani családjával közösen létrehozta a Cséplõ Dániel emlékdíjat, amelyet minden évben Dani családja ad át egy általuk kiválasztott párosnak, aki a versenyen a legszimpatikusabbak voltak számukra. Idén, a nagykanizsai táncklubot érte a megtiszteltetés, hiszen a díjat Birkás Mihály és Darabos Anna, az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzõi nyerték el.

A hétvége méltó zárásaként hatodik alkalommal került megrendezésre a nagykanizsai közönség által már várva várt Kanizsa Kupa Meghívásos Nemzetközi Tíztánc verseny. A közönség várakozása idén sem volt hiábavaló. A táncosok ebben az évben sem okoztak csalódást, fergeteges, látványos show mûsor keretein belül mérkõztek meg a nagyhírû, rangos kupáért a nézõk nagy örömére. Az est folyamán a Lobo Latino tánczenekar szolgáltatta az elegáns standard zenéket és a pezsgõ latin-amerikai ritmusokat, akik mind a táncosok, mint a nézõközönség körében osztatlan sikert arattak. A versenyzõkön kívül a közönséget az Eraklin Táncklub növendékei szórakoztatták. Az est sztárvendége Pálinkó Lujza volt, a Szombat Esti Láz sztár mûsorvezetõje, aki maga is táncra perdült egy Bécsi keringõ erejéig Jánosi Lászlóval, az est szakkommentátorával. A nagykanizsai nézõközönség vasárnap este tehát a magyar táncos élet legjobbjaink kívül két igazi legendát is láthattak a parketten.

Ez az Eraklintól jól megszokott a rangos esemény különleges élményt nyújtott minden korosztály számára. A tömött lelátók arról tettek tanúbizonyságot, hogy a tündöklõen szép ruhák, a tökéletesen kivitelezett mozdulatok, az elegáns környezet garantáltan lenyûgözték a nagykanizsai tánckedvelõ közönséget.

Az Eraklinosok azonban ezek után sem pihennek. Továbbra is várják a táncolni vágyó fiatalokat és idõsebbeket egyaránt versenytánc, társastánc csoportjaikba, keményen készülnek a további versenyekre, nagy erõvel folynak az edzések és a versenyre való felkészítés, de az idei évben még egy nagy eseménnyel készül a szülinapos táncklub. Lázasan folynak az elõkészületek és zajlik a mûhelymunka az Eraklin december 5-én megrendezésre kerülõ 25 éves Jubileumi Gálamûsorára, ahova szeretettel várnak minden érdeklõdõt.2015-10-28 13:09:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül