Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314911    
Honlapkeszites

Vasárnap a hazugságáradat ellen
„Van, amikor asztalra kell csapni. Amikor szavazás van, szavazni kell. Különben meggyónhatjuk, hogy nem törõdtünk a hazánkkal” – A magától értetõdõ dolgok – a muskátlit meg kell locsolni, a gyógyszert be kell venni – között sorolta fel hétfõn a Felsõtemplomban bérmáló Balás Béla kaposvári püspök a voksolást. – számolt be sajtótájékoztatóján Kóré Péter, a Nagykanizsai Polgári Egyesület elnöke.

És hogy kire szavazzunk, arra egyértelmû útmutatást adott a Pünkösdvasárnap minden szentmisén felolvasott püspökkari nyilatkozat. Az elmúlt héten több fõpásztor protestált az MSZP szórólapjai miatt, melyen egy-egy egyházi épület látható. Veres András szombathelyi püspök is tiltakozott ezen eljárásmód ellen, amely – mint fogalmazott - alkalmas arra, hogy sokakat megtévesszen véleményformálásukban és szavazási szándékukban. Úgy látszik, ez is a hazugságáradat egyik újabb megnyilvánulása. – írta.
Postásaink városunkban is minden levélszekrénybe kézbesítettek Puch László szerkesztésében efféle sajtóterméket. Az MSZP Országos Központja Nagykanizsán a Felsõtemplom képével kampányol. És az már csak hab a tortán, hogy a kép elõterében a 48. gyalogezred emlékmûve, a Petõfi szobor még a tavalyi tisztítás elõtti állapotában látható. A szocialisták jobban szeretik mocskosan? Vagy szeretnék elfelejteni, hogy polgári kezdeményezésre, széles összefogással szépült meg?
Tartalmilag is sántikál ez a brosúra, mikor az uniós támogatásokkal dicsekszik. Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP listavezetõje rámutatott: a tavalyi költségvetésbõl 900 milliárd forint uniós támogatást hagyott bent az ország. Ez bizony kétszer annyi, mint amennyit a kormány most szeretne megtakarítani a megszorításokkal.
Hétfõn Murakeresztúron Eperjes Károly fogalmazta meg, nem jobboldali, hanem hóhányó, aki a baloldal érdekeit szolgálja szétszóródó szavazataival. A rádióban pedig Orbán Viktor figyelmeztetett: „Ha a jobboldal rest marad, vagy többfelé szavaz, akkor annak a vége vereség, csalódás, baloldali gyõzelem és a Gyurcsány-Bajnai korszak folytatása lehet” – fejezte be sajtótájékoztatóját a fiatal elnök.
K.H.


2009-06-04 11:22:57


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül