Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400218    
Honlapkeszites

Az EP választás tétje
Az Európai parlamenti választásokról tartott sajtótájékoztatót Röst János önkormányzati képviselõ, és Halász Gyula, az SZDSZ ügyvivõje, önkormányzati képviselõ.

Röst János a kanizsai SZDSZ nevében megköszönte a választópolgároknak a sikeres kopogtatócédula gyûjtést. Az SZDSZ-en belül a Zala megyében leadott kopogtató cédulák több mint felét városunkban és térségében gyûjtötték össze. Nagykanizsán és Zalában folyamatosak voltak a rendezvényeik, és országos politikusaik jelenléte.

Volt „liberális bál”, könyvbemutató, plakát kiállítás, „egy a magyar vándorkiállítás,” nõk a közéletben-fórum, és Csótó-parti – duma-parti. Vendégük volt: Demszky Gábor, Konrád György, Csillag István, Szent-Iványi István, Béki Gabriella, Geberle Erzsébet, Velkey Gábor, Fodor Gábor, Bálint György /Bálint-gazda/ és Göncz Kinga.
Halász Gyula a téma folytatásaként kiemelte: a június 7-i Európai parlamenti választások meghatározóak lesznek Európa, Magyarország és az SZDSZ életében. Fontos, hogy sikeresen szerepeljen a választásokon, hiszen az SZDSZ az egyetlen magyar liberális pártként megalakulása óta következetesen képviseli a liberális és az európai értékrendet. Az SZDSZ a szabadság és a szolidaritás pártja. Ezt képviselik itthon, Magyarországon, és ezt képviselik Európában is. Fontos, hogy az Európai parlament liberális-frakciójában legyenek magyar liberálisok, hiszen az ország érdekében csak így tudnak tenni, lobbizni. A rendszerváltáskor az egypártrendszer eltörléséért küzdöttek a demokratikus erõk. Ma Magyarországon olyan folyamatok indultak el, amelyek veszélyeztetik a demokráciát. A kirekesztés, a gyûlöletkeltés szelleme kiszabadult a palackból. Mindannyiuk felelõssége, hogy ennek közösen gátat szabjanak. Magyarország lenne Európa szégyene, ha egy Európa-ellenes, kirekesztõ, antidemokratikus párt mandátumot szerezhetne az EP-választáson. Azt kérik barátaiktól, szimpatizánsaiktól, hogy június 7-én /vasárnap/ menjenek el, és szavazzanak az SZDSZ listájára! Szavazataikkal a szabadságért, a jogegyenlõségért, az európai magyar jövõért demonstrálnak.
B.E.


2009-06-02 14:23:15


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül