Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399868    
Honlapkeszites

Sebtiben összehívott közgyûlésekrõl és a helyi szervezésû rendezvényekrõl
Két, a közgyûlést és a városunkat érintõ témában tartott sajtótájékoztatót Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke és Papp Ferenc önkormányzati képviselõ.

Papp Ferenc, a közgyûlések összehívásáról mondott véleményében kiemelte: a város önkormányzata négy hét alatt három soron kívüli ülést tartott, ezzel negatív csúcsot döntött. A hétfõi 15 perces testületi ülésen 6 napirendi pontot tárgyaltak meg, bár ez túlzás, mert a bizottsági elnökök formális felszólalásán kívül érdemi hozzászólás nem volt.

A példa nélküli „passzív rezisztencia” oka az lehet, hogy a képviselõknek elegük lett a váratlan, sebtiben összehívott közgyûlésekbõl. Eljöttek ugyan, de némaságukkal kifejezték az együttmûködés megtagadását.
Miért is kellett májusban három rendkívüli közgyûlést összehívni? Papp Ferenc véleménye szerint talán azért, mert a közgyûlés tisztségviselõi között elemi együttmûködés sincs, hiányzik a napirendek koordinálása. A hivatalban idõnként az utolsó pillanatban készülnek el az elõterjesztések, volt olyan közgyûlés, hogy a futár négyszer hozott ki írásos anyagokat. A pályázatok megírására néhány hónap mindig rendelkezésre áll, nem az utolsó héten kell gondolni arra, hogy még a közgyûlésnek is meg kell tárgyalnia az elõterjesztést.
Az önkormányzaton belüli ellentétek már a polgármesteri hivatalban is éreztetik káros hatásukat. Elbizonytalanodott a köztisztviselõi kar, nehezen tud megfelelni a gyakran változó, egymásnak néha ellentmondó vezetõi utasításoknak. Az MSZDP városi szervezete megfontolandónak tartja vizsgálat indítását e kérdések tisztázására. Ha mindezeken nem tudunk változtatni, akkor tovább erodálódik a testület és a tisztségviselõk tekintélye, romlik a hivatal teljesítménye, tovább csökken a város érdekérvényesítõ képessége a régióban, de országosan is.
Szányiné Kovács Mária visszacsatolt elõzõ sajtótájékoztatójának témájához: bebizonyosodott, hogy nem kell idegen szervezõ és 12 millió forint ahhoz, hogy egy sikeres, nagykanizsaiaknak szóló program születhessen, helyi szervezéssel. Az I. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság és a kísérõ programok helyi mûvészekkel és mûvészeti csoportokkal bebizonyította, hogy ha értelmes és érdekes célokat tudunk megfogalmazni, az a kanizsaiak ezreit mozgósítja. Baráti és munkahelyi csoportok, diákközösségek 1120 fõvel vettek részt a versenyen, nem beszélve a több ezres szurkolótáborról és az érdekelõdõkrõl. Jókedvben sem volt hiány. Köszönet ezért a Pannonhát Dél-Zalai Turisztikai Egyesületnek és a Kanizsa Kajak-Kenu Klubnak a szervezésért. Köszönet a versenyzõ csapatoknak, a fellépõ mûvészeknek és a támogatóknak. Ez a követendõ út. Vissza a kanizsai szervezõket, a kanizsai mûvészeti csoportokat, a kanizsai kereskedõket, kézmûveseket, vendéglátókat, kulturális vállalkozókat, vissza a régi hangulatot és az aktív kanizsai lakosokat. Közös reményünk, hogy 2010-ben mindezt visszakapjuk, mert Nagykanizsa többet érdemel – fejezte be gondolatait Szányiné Kovács Mária.


2009-06-02 08:54:37


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül