Ma 2019. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 43217066    
Honlapkeszites

Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért?

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamint a Debreceni Egyetem alkotta konzorcium 2015. szeptember 18-án Debrecenben indította útjára a 40 állomásból álló egészségprevenciós programsorozatát. Cél a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása. A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, közel 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A Zala megyei intézmények közül a kanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola vett részt a programsorozatban.


Hazánkban is jelentõs problémát okoz a fiatalkorú lakosság rossz egészségügyi állapota, ami nem kis részben a rendszertelen, egészségtelen táplálkozásnak köszönhetõ. A zsíros ételek, és magas cukortartalmú italok fogyasztása, a túlzott sóbevitel, a mozgásszegény életmód, mind-mind olyan tényezõk, amelyek súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek.
 

Éppen ezért tartják fontosnak a kezdeményezés szervezõi a fogyasztói tudatosság növelését és az egészséges életmóddal, illetve az egészséges táplálkozással kapcsolatos információk terjesztését, ezáltal a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítását.
A program fõként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozza meg, mivel az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, ugyanakkor a kommunikációs programok keretében az oktatás-nevelés különbözõ szintjein érdekelt pedagógusok mellett a szülõk megszólítása is jelentõs hangsúlyt kap.
A programsorozat szeptember és október hónapban országszerte 35 különbözõ településen, 40 közoktatási intézményben zajlik majd. Szervezõk játékos, vidám, interaktív programokkal kívánják felhívni a fiatalkorúak figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. a napi 4-szeri étkezés megvalósítására, a túlzott só- és cukorfogyasztás visszaszorítására, az egészséges, változatos táplálkozásra, valamint a rendszeres testmozgásra.
 

Kanizsa2015-10-17 11:22:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül