Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314996    
Honlapkeszites

Jobbik: a politikusi korrupcióról, a közpénzek elköltésérõl, a Fidesz és az MSZP összekacsintásáról

- Elévülhetetlenné tennénk a politikusi korrupció büntethetõségét. Illetve, átláthatóbbá tennénk a közpénzek elköltését – jelentette ki Gábris Jácint csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselõje elmondta: pártjukkal ellentétben, a Fidesz-KDNP kormányzati többség mindezt nem akarja.
- Le is söpörték szépen az asztalról a jobbikos javaslatokat az Igazságügyi bizottság múlt heti ülésén – állította Gábris Jácint, egyúttal összegezte az említett javaslatuk lényegét. Miszerint, a politikai közéletben részt vevõ, választott tisztségen alapuló pozíciót betöltõ és ezért tiszteletdíjban részesülõ személyek - például a politikusok - a jelenlegi korrupciós bûncselekményekhez kapcsolódó elévülési idõ elteltét követõen is felelõsségre vonhatóak legyenek.
- A jelenlegi szabályozás mellett, sok esetben vagy nem indul el a nyomozás korrupciós ügyben, vagy nem adják ki az érintett országgyûlési képviselõ mentelmi jogát – fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselõje, aki hozzátette: úgy látják, meglehetõsen „sok a gyanús összekacsintás a lejáratott MSZP és a Fidesz között”.
- A Fidesz által fennen hirdetett elszámoltatás lufija szép csendesen leeresztett, hiszen a köztudomású és botrányos ügyek ellenére kézzelfogható eredményt mind ez idáig nem tudtak felmutatni e téren. Úgy véljük, nem is akartak. Joggal merülhet fel minden tisztességes állampolgár fejében az, hogy talán csak nem arról van szó, hogy mindkét politikai formáció annyit tud egymás viselt dolgairól, hogy nem is áll érdekükben azt érdemben bolygatni? Természetesen, a Jobbik tudja a választ. Nem hiába tartanak tõlünk – szögezte le Gábris Jácint.
Majd áttért tájékoztatója másik témájára, ami a közpénzek elköltésérõl szóló szerzõdések nyilvánossá tételérõl szól. Mint utalt rá, a Jobbik azt szeretné, ha ha automatikusan elérhetõvé és nyilvánossá válnának ezek a szerzõdések, mivel minden magyar állampolgárnak joga van tudni, hogy ezeket a pénzeket mire költi az állam, illetve mire költik el az önkormányzatok.
- Hiába a színház, a függöny mögé belesõ állampolgár azt láthatja, miként osztják fel egymást között a piacot hol az egyik, vagy éppen a másik politikai formáció kiváltságosai. A botrányos, szakmai szempontokat nélkülözõ, több esetben a szakmára nézve kifejezetten káros kinevezések, prémiumok leosztása, politikai kitartottak béremelése és jutalmazása pedig továbbra is folytatódik, közpénzbõl. Szégyenérzetük egyenlõ a nullával. Mindezek után kérdezem: a fideszes reformok így mûködnek? Vannak az egyenlõk, és léteznek az egyenlõbbek? – tette fel a kérdést Gábris Jácint sajtótájékoztatóját bezárólag.
 

Kanizsa

 2015-10-16 08:59:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül