Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127395    
Honlapkeszites

Festõecsettel a világ körül

A Brunnerek életérõl és munkásságáról tartott elõadást Dr. Lázár Imre.


Nem rajzolja át teljesen, de sokkal pontosabbá teszi a Brunnerekrõl alkotott képet a hagyaték átnézése után fellelt rendkívül sok információ – hangzott el kedden, Nagykanizsán a Thúry Múzeumban.

A Thúry György Múzeum kiemelt célja, hogy a jövõben Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet tárgyi hagyatékát is megismerjék az emberek – mondta a kulturális intézmény igazgatója Száraz Csilla. A Kiskastélyban tartott elõadás is e célt szolgálta – számolt be az eseményrõl a Kanizsa TV Híradója.
 

Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: „Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban látható, India arcai címmel március 13-ig a Thúry György Múzeum közremûködésével Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeibõl egy idõszaki kiállítás. Az volt a célunk, hogy a Brunnereket megismertessük ott is, halljanak Nagykanizsáról is, és akik ott megnézik a képeket, azok jöjjenek el hozzánk is.
 

A kulturális diplomácia specialistája, Dr. Lázár Imre jó kapcsolatot ápolt Brunner Erzsébettel. A festõnõ halála után személyesen intézte a Nagykanizsának adományozott képek és tárgyak hazaszállítását. Mostani elõadásában a Brunnerek életérõl és munkásságáról szólt a hagyaték áttekintését követõen.
Dr. Lázár Imre, az EMI Bilaterális Kapcsolatokért Felelõs Fõosztályának közigazgatási fõosztályvezetõje elmondta: Új adatokat szolgáltatnak azok az írások, amelyek tulajdonképpen szépirodalmi értékûek. Nagyon kevesen tudják, hogy a Brunnerek amellett, hogy gyönyörû képeket festettek írtak is. Nagyon sokat írtak. Nemcsak gyönyörû leveleket írtak haza, amelyeket a nagykanizsai múzeum õriz, hol publikálásra, hol pedig csak naplószerûen talán nem is gondoltak arra, hogy ezek valaha megjelennek, nagyon sok mindent lejegyeztek és gyönyörûek ezek az írások.
 

 

Utazások négy kontinensen – e címmel nyílt kiállítás egy hónapja a Kis kastélyban. Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeibõl amit Tugya Beáta muzeológus válogatott.
 

KTV- Kanizsa

 

Sass-Brunner Erzsébet és lánya festményeibõl nyílt tárlat Szegeden
Sass-Brunner Erzsébet Kusch Bakula Ladakh buddhista fõpapja címû festménye a Sass-Brunner Erzsébet és lánya, Brunner Erzsébet festményeit bemutató, India arcai címû kiállítás megnyitóján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2015. szeptember 25-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
 2015-10-15 09:44:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül