Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353430    
Honlapkeszites

Teleki: Itt nem ismétlõdött meg Röszke

A menekültek helyzetérõl és a munkában résztvevõ szervezetek munkája felõl tájékozódott az érintett területeken Teleki László, az MSZP parlamenti képviselõje. A tapasztalatokról Dr. Fodor Csabával közös keddi sajtótájékoztatóján számolt be.


A szocialista honatya elöljáróban elismerését fejezte ki a rendõrség, a katonaság, a civilek és a karitatív szervezetek érdemi, kimagasló munkájáért. Teleki László úgy fogalmazott: tudták kezelni a politika által generált, kaotikus helyzetet.
- Itt nem ismétlõdött meg Röszke – utalt az országgyûlési képviselõ a „bejárás” helyszínére, a letenyei határátkelõre és annak környékére. Folytatásában hangot adott annak, télen is folytatódik a menekült áradat.
- Az MSZP minden segítséget megad, amit egy ellenzéki párt adni tud – szögezte le. Egyúttal azt is, hogy pártjuk fontosnak tartja, a menekültek emberi jogai be-, és tiszteletben is legyenek tartva. Mint mondta: emiatt folytatnak a szocialisták karitatív tevékenységet.
Dr. Fodor Csaba pedig arról beszélt, hogy mind a rendõrség, mind pedig a honvédség felkészült egy nagyobb menekült áradatra is.
- Ha a jövõben a menekült áradat megnõ, akkor sem lesz gond – summázta a szocialisták megyei elnöke, majd megjegyezte: idáig megközelítõleg 300 ezer menekült érkezett, ám minderre korábban, arányaiban nem volt felkészülve az ország.
- Inkább rátolta a kormány a fõvárosra és a vidékre a menekült ügyet – konstatálta Dr. Fodor Csaba.

Kanizsa2015-10-14 07:35:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül