Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776853    
Honlapkeszites

Ismét felpezsdül Nagykanizsán a táncos élet

A 25 éves Jubileumát ünneplõ nagykanizsai Eraklin Táncklub idén október 24-25-én ismét felpezsdíti Nagykanizsán a táncos életet.


Október 24-én az egyesület immár ötödik alkalommal rendezi meg az Eraklin Kupa klubközi táncversenyt, valamint ebben az évben elnyerte a Magyar Táncsport Szakszövetség versenysorozatából az E osztályos táncosok Országos Bajnokságának rendezési jogát, valamint a táncklub ad helyet az U 21 korosztályú tíztáncosok Magyar Bajnokságának. Ezen felül a hétvége még további versenyeket tartogat. Október 25-én harmadik alkalommal rendezik meg a Cséplõ Dániel Emlékkupa tánciskolás táncversenyt, valamint hatodik alkalommal kerül megrendezésre a nagykanizsai közönség által már várva várt Kanizsa Kupa Meghívásos Nemzetközi Tíztánc verseny.

A Cséplõ Dániel Emlékkupát a táncklub egy régi táncosának emlékére hozta létre, tisztelegve ezzel a fiatal, tehetséges táncos elõtt, aki az Eraklin Táncklubban kezdte meg táncos pályafutását, majd a Savaria TSE formációs táncosként az országos bajnoki címig jutott. Dani két éve ment el közülünk, a nevét viselõ versenyen táncos karrierük elején járó tánciskolás párosok lépnek majd parkettre, akiknek példaértékû lehet egy fiatal elhivatottsága és táncszeretete. A házigazda Eraklin Táncklub Dani családjával együtt szeretettel vár a rendezvényre és az ünnepélyes megemlékezésre minden tánckedvelõ érdeklõdõt, valamint minden barátot, hozzátartozót 2015. október 25-én 09:00 órakor a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa, Hunyadi u. 18.). Belépõjegyek 2000 Ft-os áron a helyszínen válthatók.

A Kanizsa Kupa meghívásos tíztáncverseny az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel 2015. október 25-én ismét megrendezésre kerül a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa, Hunyadi u. 18.). A verseny az elmúlt öt évhez hasonlóan nemzetközi szintû, hiszen ezen a gála jellegû, fergeteges hangulatú versenyen hazánk és a környezõ országok top tíztáncosai mérik össze tudásukat.

Az Eraklin Táncklubtól már jól megszokott, nagyszabású, színvonalas rendezvény 2015. október 25-én, 18 órakor kezdõdik a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola Tornacsarnokában (Nagykanizsa Hunyadi u. 18.). Az idei évben is több meglepetéssel készül a szervezõ Eraklin Táncklub. Az est folyamán tánczenekar fogja szolgáltatni az elegáns standard zenéket és a pezsgõ latin-amerikai ritmusokat. Az est sztárvendége Pálinkó Lujza, a Szombat Esti Láz sztár mûsorvezetõje lesz. Ez a rangos esemény különleges élményt nyújt minden korosztály számára, a tündöklõen szép ruhák, a tökéletesen kivitelezett mozdulatok, az elegáns környezet garantáltan lenyûgözik majd a tánckedvelõ közönséget. Jegyek csak elõvételben vásárolhatók a HSMK pénztárában 2 500 Ft-os áron.

A Kanizsa Kupa története 46 évvel ezelõtt kezdõdött, amikor 1969 õszén megalakult a Nagykanizsai Versenytánc Klub, Tarczi Zoltán és Latabár Katalin szakmai vezetésével.

1969. és 1973. között a Kanizsa Kupa versenyeket minden évben sonderklasse szinten rendezték meg, nemzetközi részvétellel. Az öt év alatt a tanárok és táncosaik sikert sikerre halmoztak a különbözõ versenyeken.

1974-ben a felbomlott versenytánc klubbal együtt a táncversenyek is hosszú idõre eltûntek Nagykanizsa város kulturális életébõl. Az 1990-ben alakult Eraklin Táncklub újraélesztette a Kanizsa Kupa táncversenyt, elsõ alkalommal 2010-ben. Azóta immár hatodik éve nemzetközi szinten is ellátogatnak a táncosok a rangos Kupáért – tudtuk meg Lekszikov Csabától, a az Eraklin Táncklub Egyesület elnökétõl.

Kanizsa2015-10-13 10:27:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül