Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353335    
Honlapkeszites

Szavazategyenlõség miatt eredménytelen volt a polgármester-választás Böhönyén

Érvényes, de szavazategyenlõség miatt eredménytelen volt a vasárnapi polgármester-választás a Somogy megyei Böhönyén, ezért 120 napon belül újabb idõközi választást kell tartani.


Az idõközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert júliusban a hat tagú képviselõ-testület feloszlatta magát, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együttmûködni a tavaly októberben megválasztott Zsoldos Márta Piroska (független) polgármesterrel.
Vezér Ákos jegyzõ, a helyi választási iroda vezetõje a polgármester-jelöltekre leadott szavazatok összeszámolását követõen az MTI-nek elmondta: az elõzetes eredmények alapján a három független jelölt közül ketten azonos számú szavazatot kaptak, ezért érvényes, de eredménytelen volt a polgármester-választás.
Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik korábbi polgármester (õ egy évvel ezelõtt egy szavazattal maradt alul a választáson) egyaránt 577, míg a harmadik jelölt, Kalocsai Bálint, a korábbi képviselõ-testület tagja, 29 voksot kapott.
A jegyzõ tájékoztatása szerint a mintegy 2300 lakosú település 1902 választásra jogosult állampolgára közül 1191-en adták le voksukat. Hét szavazat érvénytelen volt. A polgármester-jelöltekre leadott szavazatokat háromszor számolták meg.
Közölte továbbá, hogy a hat képviselõi helyre 21-en pályáztak: 20-an függetlenként - köztük a korábbi testület öt tagja -, valamint egy Jobbikos jelölt, aki ugyancsak tagja volt a képviselõ-testületnek.
Vezér Ákos jelezte, a képviselõi helyekre leadott szavazatok összeszámolása még folyamatban van, errõl csak késõbb tud tájékoztatást adni.

 

MTI - Kanizsa2015-10-12 01:50:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül