Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596622    
Honlapkeszites

Nõi kosárlabda: értékes gyõzelemmel nyitottak

Kanizsai Vadmacskák SE - Szombathelyi Egyetem SE 76-70 (26-23, 18-25, 14-8, 18-14)
Amatõr nõi NB I Nyugati csoport kosárlabda-mérkõzés, 1. forduló. Nagykanizsa, 70 nézõ. Vezette: Horváth A., Földesi Á.
Kanizsa:
Fekete (19/6), Fuisz (19), Horváth E. (8), Herman A. (8), Kardos (10). Csere: Hegyi (9), Scheiber, Karancz (1), Horváth N., Bánhegyi (2), Zsámár. Vezetõedzõ: Gábor Erzsébet.
Ismér Gábor Erzsébet a vezetõedzõ a Kanizsai Vadmacskák SE nõi kosárlabdázóinál és a házigazdák igencsak koncentráltan kezdték a mérkõzést, hiszen Fuisz Viktória és Kardos Réka pontjaival már az elsõ negyed felénél 11 ponttal vezettek. A szombathelyiek a védekezés-váltásuk után azonban már a negyed végére felzárkóztak. A második tíz percben a vendégek kezdtek jobban, át is vették a vezetést, így jól jött a dél-zalaiak idõkérése, mely után Fekete Csilla pontjaival egyenlítettek is egy idõre a hazaiak.


Nagyszünet után mindkét együttes játékába sok hiba csúszott, ekkor tényleg a küzdelem dominált. A nagy rohanásból aztán a KVSE jött ki jobban, egy 8-0-s hazai etap, így Hegyi Vivien sikeres betörései után már a hazai oldalon volt a vezetés. A 33. perc után fokozatosan húzott is el a Vadmacskák és a vendégek egészpályás letámadó védekezését is sikeresen átjátszotta a kanizsai csapat, melynek soraiban így a 14 éves Bánhegyi Beatrix elsõ NB I-es amatõr mérkõzésén sikerrel mutatkozhatott be.

Edzõi mérleg:
Gábor Erzsébet:
"Ugyan a lányok idõnként túlpörögtek, idõvel azonban a nagyobb akarattal párosuló higgadságunk meghozta eredményét. A szerzett labdák tekintetében nem csupán Fekete Csilla és Hegyi Vivien, de a csapat is kiemelkedõt nyújtott és együttesem fontos gyõzelmet szerzett."

P.L.2015-10-09 10:26:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül