Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358748    
Honlapkeszites

A makktól az erdõig

Makkgyûjtés, makkvetés – ezeknek a munkáknak van most szezonja az erdészeteknél. Nagykanizsa határában van az ország legnagyobb csemetekertje. A Zalaerdõ Zrt. több 10 hektáros kertjébõl nem csak az egész megyét látják el csemetékkel, az ország több vidékére, sõt a határon túlra is szállítanak – számolt be tudósításában a Kanizsa TV Híradója.


Gyûjtik a makkot a Zalaerdõ Zrt. dolgozói, mely ezt követõen fajtánként szelektálva raktárba kerül. Túl sok ideig azonban nem tárolják a makkot. Dolgozik a vetõgép a bajcsai csemetekertben, e munkafázisra több megoldás is létezik, magyarázza Babics István, erdõmûvelési ágazatvezetõ. De mivel a Zalaerdõ Zrt. kertje a legnagyobb az országban, minden nagyüzemi módon zajlik.


- Ez egy dughagyma vetõgép – mutat a közelünkben elhaladó masinára Babics István. Az alföldrõl származik, és három ágyást is elvetünk vele egyszerre. Egy nap 100 – 200 mázsa közötti mennyiséget tudunk elvetni, több idõnk egyébként nincs is rá, mert hogyha elromlik az idõ, akkor már nehézkesebb a vetés.
 

KTV - Kanizsa2015-10-08 11:04:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül