Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320201    
Honlapkeszites

MSZP: Elõnyöket, Kanizsának!

- Gratulálunk Cseresnyés Péter kinevezéséhez. Ám lesz mit tennie az államtitkár úrnak: Kanizsa vonatkozásában (is) a munkahelyteremtés, a béremelés és a fejlesztések tekintetében egyaránt – jelentette ki pénteki közös sajtótájékoztatóján Teleki László szocialista parlamenti képviselõ és Dr. Fodor Csaba, a párt megyei szövetségének elnöke.


Dr. Fodor Csaba elmondta: mindketten bízni tudnak abban, hogy a várva-várt fejlõdés, amirõl eddig is oly sokat beszélt a Fideszes többség, végre elkezdõdik a városban.
- Ám ez idáig mindezt nem tapasztaltuk – szögezte le az MSZP megyei elnöke.
- Az államtitkári pozíció Nagykanizsának és a megyének is sok jót hozhat – utalt Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkári posztjára Teleki László – éppen ezért elvárjuk tõle: fejlõdjön a város. Hiszen az elmúlt öt évben mi nem érzékeltük, hogy történt bárminemû változás, a városban, sok más mellett a bérek, a foglalkoztatottság növelése, az oktatás, a fejlesztések terén.
- Elvárjuk, érezze Kanizsa, hogy kormánytagot kapott Cseresnyés Péter személyében. S akkor mi is megnyugszunk – közölte az MSZP parlamenti képviselõje, egyúttal hozzátette: ha megyei szinten nézzük – Lentit kivéve – akkor Kanizsa van a legrosszabb helyzetben a foglalkoztatási rátát tekintve.
- Emiatt szintre kellene hoznia a foglalkoztatást Cseresnyés Péternek – jegyezte meg Teleki László.
Folytatásként hangot adott annak, amennyiben nem kezdõdik el a fejlõdés, a béremelés és a munkahelyteremtés, akkor további leszakadások várhatóak Kanizsán.
Dr. Fodor Csaba megjegyezte: pártjuknak van béremelési javaslata a minimál-és a szakmunkásbér nettó értékének meghatározásánál, oly módon, hogy a munkaadók terhei ne változzanak.
A köztisztviselõk bérére vonatkozóan pedig leszögezte: szintén szükséges mindennek növelése.

Sz.Zs.2015-10-02 11:23:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül