Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415585    
Honlapkeszites

Vinalia Canisa
Harmadik alkalommal rendezte meg a Nagykanizsai Hegyközség és a Magyar Szõlõ- és Borkultúra Kht. a Vinalia Canisa nevû rendezvényt, annak keretein belül a Kisbirtokok és Kispincészetek Országos Borversenyét, Gazdafórumot, a Kisbirtokosok Országos Szövetségének alakuló ülésével összekötve, valamint a Vinalia Canisa Borgálát.

A borverseny célja, hogy az 1 hektár termõ szõlõterület alatti kisbirtokok, illetve a 80 hektoliter éves termelés alatti kispincészetek megmérettessék magukat egymással, s az általuk hozott értékeket meg tudják mutatni a nagyközönségnek. – tudtuk meg Förhénci Horváth Gyula versenyigazgatótól, a Nagykanizsai Hegyközség elnökétõl.

A magyar borkultúra egészére kihat, ha a kispincészetek nem fejlõdnek, s a törvényalkotás is kizárja õket a lehetõségek körébõl. Ennek okán hozták létre a Kisbirtokosok Országos Szövetségét. Szeretnének érdemben beleszólni a törvényalkotásba. – tette hozzá az elnök.
Hagyomány már, hogy ezen a megmérettetésen adományozzák a város fehér bora, illetve a város vörös bora címet. Elõbbit Sánder Lajos nyerte el Förhénci Lali nevû borával, míg utóbbit Horváth Miklós bora kapta, a Cabernet Sauvignon-Merlot-Shiraz.
S.E.

2009-05-25 15:21:08


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül