Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320527    
Honlapkeszites

Vona Gábor: A jelenlegi politikai garnitúra a magyar gazdaság tönkretételében érdekelt
EP választási kampánykörútjának nagykanizsai állomásán, szombaton a Honvéd Kaszinóban tartott sajtótájékoztatóval egybekötött választási nagygyûlést Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. Az est házigazdájaként Zakó László a helyi szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket. Bevezetõjében elmondta, hogy a kampány során olyan nagyszámban kapott a Jobbik ajánlószelvényeket, amelynek köszönhetõen elsõként sikerült regisztráltatniuk a megmérettetésre váró pártok mezõnyében.

A kampánygyûlésen elsõként Szilágyi György a Nemzeti Egyletek fõkoordinátora szólalt fel. Ismertette a választáson induló pártok egymáshoz való viszonyát, hatalmi törekvéseik hátterét. Kitért arra is, hogy hatalmi ambícióikban, milyen magyarellenes motivációk érhetõk tetten. Beszédében a továbbiakban a nemzeti radikális erõk összefogásának szükségességérõl, az ország mielõbbi talpra állításának lehetõségeirõl beszélt. Vona Gábor beszédében a Jobbik 56 oldalas programjából adott ismertetõt. Szerencsésnek tartaná, ha a kampány hátralévõ része a pártok programjainak ütköztetésével, nem pedig sárdobálással telne.

A Jobbik programjából a válság és a közbiztonság kezelésének, valamint a nemzettudat felemelésének lehetõségeirõl beszélt. A válságkezelés témakörében a legfontosabb szempontnak tartja az államadóság terhének enyhítését, amelyrõl a megalakuló új kormánynak feltétlenül tárgyalásokat kell kezdeményezni. Nem lehet tovább tabukérdés az, hogy magyar bankrendszer nem a nemzet érdekeit szolgálja. Tarthatatlan a magyar mezõgazdaság piacvesztése. Vona Gábor a továbbiakban kifejtette, hogy a megszorításokat nem a lakosságon, hanem az idetelepedett multinacionális cégeken, bankokon kellene kezdeni. Kívánatos volna végre megállítani a politikai korrupciót, leállítani az un. presztízsberuházásokat. (Autópálya, 4-es Metro) A szociális segélyt közmunkához kötnék. A családi pótlék a harmadik gyermek után adókedvezményben érvényesülhetne. A magyar gazdaság talpra állítása csak akarat kérdése. Úgy tûnik, hogy a jelenlegi vezetés a tönkretételében érdekelt. Érdekelt abban, hogy olyan összeomlás, csõdhelyzet legyen, melynek kapcsán az IMF hitel kiváltásaként a magyar vízkészlet, termõföld idegenkézre kerüljön. A közbiztonság megteremtése is akarat kérdése, szögezte le az elõadó. Ismert, hogy Fidesz részérõl a három csapás bevezetésével keresik a megoldást. Mi azonban egy csapással, a csendõrség helyreállításával szüntetnénk meg a problémát. Az életellenes bûncselekményeknél vissza kell állítani a halálbüntetést.
A nemzettudatot - Vona Gábor szerint - megroppantotta az elmúlt hatvan év. Ezért is vált jelmondatukká, hogy Magyarország a magyaroké! Végre a magyar ember is úgy érezhesse, mint oly sokan a világon, hogy ebben az országban nem másodlagos állampolgár. Ez az ország az övé. A pártelnök elõadásában kitért annak okaira, hogy a parlamenti pártok miért viselkednek ellenségesen a Jobbikkal szemben. A Fidesz és az ellenzék azért, mert ha bejutunk a parlamentbe véget ér a szavak ideje. A tettek ideje következik. Közös nevezõként a félelmet jelölte meg Vona Gábor. A kormányzó pártok tagjai nyakig ülnek a korrupcióban. Javarészüknek börtönben lenne a helyük.
– Ha rajtunk múlik, nem remeg meg a térdünk. Az SZDSZ politikája nem más, mint Magyarország belügyeibe való durva idegen beavatkozás. A társadalmat szembesíteni kell azzal, hogy mit csináltak õk itt az elmúlt húsz évben. Ugyanis az elmúlt két évtizedük az ország szándékos tönkretételérõl, megszállásáról szólt. Bõségesen van okuk a félelemre - mondta Vona Gábor. A Jobbik programpontjainak ismertetése és az aktuális politikai kérdések elemzése után hosszasan válaszolt a hallgatóság kérdéseire.
-cz

2009-05-25 15:08:49


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül