Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760166    
Honlapkeszites

Erdõk hete - Országszerte több mint 150 programmal várják az érdeklõdõket

Ma kezdõdik az Erdõk hete, amelyen országszerte több mint 150 programot kínálnak az érdeklõdõknek a magyar erdõk megismerésére. Az október 4-ig tartó rendezvénysorozat megnyitóját a Zala megyei Csömödéren tartják, ahol az erdei kisvasúton mûködõ Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklõdõk.


Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdõket, a fenntartható erdõgazdálkodást az erdészek értõ módon mutassák be a nagyközönség számára. Az idei évben az erdõk megújulásával kapcsolatos ismereteket állítják majd elõtérbe.
Az Erdõk hetére kilátogatók megtudhatják többek között, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikrõl kihajtani, vagy éppen hogy milyen "sebességgel" vándorolnak az erdõk a klimatikus változások hatására.
A kifejezetten gyerekeknek szóló programok - az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák - mellett számos, felnõtteknek szóló és családi rendezvényt is tartanak. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdõben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az odalátogatók.
Az október 4-ig tartó rendezvénysorozat megnyitóját a Zala megyei Csömödéren tartják, ahol az erdei kisvasúton mûködõ Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklõdõk.
A 19. Erdõk hete részletes programja a www.erdokhete.hu oldalon olvasható.

 

MTI - Kanizsa2015-09-28 06:29:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül