Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774040    
Honlapkeszites

Színes programokat kínál a hétvégére az Õrségi Tökfesztivál

Színes programokkal várja az érdeklõdõket péntektõl vasárnapig az Õrségi Tökfesztivál, amelynek keretében termelõi konferenciát, kézmûves foglalkozásokat, kirakodóvásárt, néptánc- és népzenei bemutatókat tartanak és gasztronómiai érdekességeket is kínálnak a résztvevõknek.


Pénteken Õriszentpéteren, az Õrségi Nemzeti Park központjában töktermesztõi konferenciát rendeznek, Nagyrákoson és Szalafõn pedig ismét kinyitnak a szereken lévõ porták, ahol a tökmagköpesztés, tökmagolajütés, illetve a régi gyümölcsfajták termesztésének titkaiba is beavatják az érdeklõdõket.
Az Õrségi Tökfesztivál hivatalos megnyitóját szombaton délelõtt 11 órakor tartják Õriszentpéteren, ahol Rácz András környezetügyért felelõs helyettes államtitkár mond nyitóbeszédet. Utána õrségi népzenei- és néptánc együttesek, kórusok váltják egymást a színpadon, majd délután öt órától az Ocho Macho zenekar ad koncertet.
Kézmûves-foglalkozás keretében töklámpást faraghatnak az érdeklõdõk, amelyekkel akár a töklámpás faragó versenybe is benevezhetnek, este pedig egy lampionos felvonulásba is bekapcsolódhatnak. A nap során a hagyományoknak megfelelõen tökkirályt is választanak.
Szalafõn a Pityerszeren kézmûves kiállítás és kirakodó vásár nyílik a nemzeti park védjegyét viselõ termékekbõl és szakvezetés mellet lesz megtekinthetõ az õrségi népi mûemlék együttes.
Magyarszombatfán délután három órától kemenceavató batyus bulira, közös fõzésre és sütésre, este hét órától pedig tábortûz melletti szalonnasütésre várják a fesztiválozókat.
Vasárnap is nyitva lesznek az õrségi porták, ahol helyi ételeket kóstolhatnak a betérõk, játszóházat és népi kézmûves foglalkozásokat tartanak a számukra, délután egy órától pedig Õriszentpéteren a szabadtéri színpadon folytatódik a kulturális mûsor, zenével és tánccal, vásári hangulatú színielõadással.

 

MTI - Kanizsa2015-09-24 11:22:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül