Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047676    
Honlapkeszites

Ars Sacra Fesztivál – kiállítás az egykori ferences szerzetesek könyvtárának könyveibõl

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva, immár kilencedik alkalommal rendezik meg szeptember harmadik hetében az Ars Sacra Fesztivált és annak részeként a Nyitott Templomok Napját. Ez alkalomból a történelmi egyházak megnyitják templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklõdõket.


Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. A szervezõk célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a mûvészet különbözõ mûfajain, nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. A rendezvényhez évrõl évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és mûvész. A fesztivál programjait – képzõ- és iparmûvészeti kiállításokat, különbözõ mûfajú koncerteket, színházi és irodalmi elõadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.
A fesztivál kanizsai programjában Szerzetesi örökségünk címmel az Alsótemplomot, a várost és környékét ellátó egykori ferences szerzetesek könyvtárának megmaradt könyveibõl nyílt kiállítás a Halis István Városi Könyvtárban. Mindezek mellett régi anyakönyvekbe is bepillantást nyerhetnek az érdeklõdõk. A megnyitó ünnepség résztvevõi hallhattak arról is, miként járultak hozzá a szerzetesi könyvtárak a társadalom épüléséhez.

B.E.2015-09-24 08:35:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül