Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55354118    
Honlapkeszites

Hétvégtõl Erdõk hete

Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre az erdõk hete rendezvénysorozat. A Kanizsa Kul-Túra Egyesület berkein belül tevékenykedõ Dél-zalai Kék Virág Túracsapat tervei között idén is szerepel, hogy elsétálnak Obornakra. Rendhagyó módon már szeptember 27-én (vasárnap „Nulladik nap”) kezdik a rendezvénysorozatot az alábbiak szerint:

Találkozás: 9.45-kor Nagykanizsán a busz állomás 5. kocsi állásánál. Indulás: 10 órakor Eszteregnyére. Innen séta az Obornaki Nyitnikék Erdei Iskolához, ahol az aktuális témában hallgatnak meg egy elõadást Fedezd fel az erdõt az erdészekkel  - Az õszi erdõ kincsei címmel.


Az Erdõk Hete rendezvénysorozat alap mottója – „Fedezd fel az erdõt az erdészekkel!” – arra utal, hogy a hazai erdõk szakavatott ismerõi az erdész szakemberek, tõlük teljes és autentikus információkhoz lehet jutni e természeti kincsünkkel kapcsolatban.
Egy beszélgetés keretében a résztvevõk megismerkedhetnek a környék erdeiben található gombákkal, erdei termésekkel és azok felhasználásával. Ebben segítségükre lesz Gál Sándor erdész, gombaszakértõ és Babics István a Nagykanizsai Erdészet munkatársa. Az elõadás után a tavalyi évhez hasonlóan ebéd következik a vadászház konyhájában készült ételbõl.

A részvételi díj felnõtteknek: 1500 Ft, gyerekeknek: 750 Ft, ami tartalmazza az ebéd árát is (egy húsos/gombás étel kerül az asztalra, valamint kelt tésztából készített pogácsa, vagy kakaós csiga). A részvételi díjat a jelentkezés regisztrálásakor megküldött számlaszámra kell átutalni!

Kb. 14 órakor elindulnak a Várdomb felé haladó erdészeti úton és átsétálnak Magyarszerdahelyre a Régi Csárdához, ahonnan 16.55-kor indul a busz Nagykanizsára. (A teljes táv kb. 15 km).

A részvételti szándékot miharabb jelezni kell Lõrincz Sándor túravezetõnél a 0630/789-24-91 telefonszámon.2015-09-23 08:54:00


További hírek:


TÚRAAJÁNLAT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül