Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396676    
Honlapkeszites

Kiemelkedõ nyarat zárt a turizmus Magyarországon

Kiemelkedõ nyarat zárt a turizmus Magyarországon, az elõrejelzések szerint a tavalyi rekordév után az idén újabb rekordot dönthet az ágazat - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-vel.


A nyári szezont az eddigi rendelkezésre álló adatok alapján értékelõ közleményében a szervezet rámutat: míg Magyarország nyári turisztikai kínálata, strandjai soha nem látott számú látogatót fogadtak, a kulturális rendezvények és fesztiválok iránti érdeklõdés is új magaslatokba emelkedett, a légi közlekedés szintén minden eddigit felülmúló eredményeket hozott.
A nyár elsõ két hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma, mind pedig a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele jelentõsen nõtt 2014 hasonló idõszakához képest.
A Magyar Fürdõszövetség elõzetes adatai alapján a fürdõknek országszerte rekordforgalmat hozott a kánikula, több fürdõben harmadával nõtt a látogatók száma, átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el. A budapesti strandok is kiemelkedõen teljesítettek, a hat strand május 1-je és augusztus 31-e között 700 ezer vendéget fogadott, ami tavalyhoz képest 43 százalékos növekedést jelent.
A Budapest Airport történetében elõször idén júliusban átlépte az utasok száma a havi egymilliós határt. Az idei elsõ félévben 12 százalékos növekedést ért el a fõvárosi repülõtér forgalma, ami majdnem félmillióval több légi utast jelent a hazai turizmus számára, mint egy évvel korábban. Az elsõ 8 hónapban 13 százalékkal többen, mintegy 113 ezren használták Magyarország második legnagyobb repülõterét, a Debrecen Airportot is.
A magyarországi fesztiválokon és kulturális rendezvényeken is új látogatórekordok születtek: a Sziget Fesztivál 6 napja alatt több mint 430 ezren látogattak ki a Hajógyári-szigetre, ezzel háromszor lett teltházas. A soproni Volt fesztiválon idén 123 ezren, a Balaton Sound Fesztiválon 145 ezren, az EFOTT-on pedig több mint 103 ezren vettek részt. A sárvári Nádasdy Fesztiválhoz hasonlóan a debreceni Campus Fesztivál is nézõcsúcsot döntött 84 ezer látogatójával, akárcsak a nyárzáró Szegedi Ifjúsági Napok, ahol több mint 90 ezren voltak.
 

MTI - Kanizsa2015-09-22 07:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül