Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795706    
Honlapkeszites

R Kárpáti Péter: Élet az élet után – Elõadás a HSMK-ban

R. Kárpáti Péter több részes ismeretterjesztõ dokumentumfilmet forgatott a magyarországi halálközeli élmények témakörében. A filmben olyan országosan ismert és elismert emberek szólalnak meg, mint Jókai Anna, Dr. Papp Lajos, Vitray Tamás, Vágó István, Réz András és még sokan mások.
A film és elõadás célja, hogy a közönség elé tárja mindazt, amit ma a sokakat érintõ jelenségrõl tudni lehet, tudományos ismeretekkel, a legfrissebb kutatási eredményekkel, szakértõi háttérrel.


A film mellett könyve is megjelent R.Kárpáti Péternek Élet az élet után címmel, melynek alcíme: Halálközeli élménynek Magyarországon.
„2013 nyarán egy társaságban beszélgettünk a halálközeli élmények jelenségkörérõl. Meglepõ módon az irodalomban és a világhálón kevés úgynevezett „hivatalos” állásfoglalást találtam errõl a zavarba ejtõ témakörrõl. Ezoterikus irodalom, vallási megközelítés több is fellelhetõ, ám tény alapú dokumentáció nagyon kevés, holott Magyarországon is nagyságrendekkel nagyobb, semmint gondolnánk azok száma, akik átéltek már ilyen felkavaró élményt. Ezért elhatároztam, hogy egy dokumentumfilm-sorozatban megkísérlem objektíven körüljárni a témát a legújabb kutatási eredmények, az orvostudományi és vallási szakértõk véleménye, közéleti szereplõk gondolatai és a magyarországi átélõk beszámolói alapján. E filmsorozat alapján készült a kötet.” – mondja R. Kárpáti Péter
A dokumentumfilmmel és könyvével országosan ismeretterjesztõ elõadásokat tart, melyeken a résztvevõk megvitathatják saját tapasztalataikat, véleményüket is. A nagykanizsai filmvetítésen, elõadáson és beszélgetésen szeptember 22-én, 18 órakor a HSMK-ban kerül sor, ahol könyvvásárlásra és dedikálásra is lehetõség nyílik.
 

Kanizsa2015-09-21 08:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül