Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976397    
Honlapkeszites

Bencsik: Hol kezdjük a lépcsõ mosását?
Az, hogy mi, magyarok inkább a csatlakozás negatívumait érezzük, nem Európa, hanem saját silány garnitúránk bûne. Ezért kell eltakarítanunk õket, ha az Unió áldásaiból is részesülni akarunk. Természetes hát az EP választás belpolitikai jelentõsége. – foglalta össze Bencsik András a Honvéd Kaszinóban, ahová Cseresnyés Péter meghívására érkezett.

A takarítónõk a megmondhatói, – folytatta – mindig felülrõl kell elkezdeni a lépcsõ mosását. A – mint utóbb kiderült – Moszkvából levezényelt rendszerváltás idején 38 éves újságíró ma, a Magyar Demokrata fõszerkesztõjeként végre igazi rendszerváltásban bízik. Olyan kormány fölállásában,, melyet nem egyéni érdekek és külsõ érdekek, hanem egyedül a nemzet érdekei vezetnek. Sokan kérdezték tõle: ilyen kifosztott országban mit fog tudni tenni a Fidesz? Meglátása szerint, amit Orbán-csodának hívunk, egyszerû: nem lesz lopás. A tatárjárás utánihoz hasonló újjáépítéshez pedig bizalom kell, s ezt a leendõ polgári kormány miniszterelnöke bírja. Pécs megmutatta: már nem lehet a szocialista szavazókat a Fidesszel és elnökével riogatni. A korábbi MSZP szavazók maguk büntették meg pártjukat az elmúlt évekért. Volt, ahol leköpdösték, kizavarták a busszal szállított nyugdíjas munkásõröket. Ha egy fellegvárban ilyen elementáris volt az elfordulás a kormánytól, milyen lesz június 7-én országosan?

Ezt a dátumot ajánlotta azok figyelmébe is, akik hiányolják az elsöprõ erejû demonstrációt. A június 7-i szavazás lesz a legkeményebb tüntetés, melynek lesz is eredménye. Az újságíró nem kerülte meg a kényes kérdéseket sem. Szólt arról, alapító létére miért lépett ki Usztics Mátyással együtt a Magyar Gárda Egyesületbõl, amikor az a Jobbik szekértolójává vált. Leszögezte: a bûnözésnek nincsen bõrszíne. Ha valakit ma egy cigány bûnözõ rabol ki, holnap pedig egy magyar, ez utóbbi tény nem vigasztalja meg – mondta. A radikálisok mesterségesen létrehozott társadalmi feszültségeket lovagolnak meg, ezzel egyedül a szabaddemokratáknak tesznek szívességet. Akik - óriásplakátjaik tanúsága szerint is - a félelemkeltésbõl akarnak profitálni, bár a jelek szerint ma már egyre kevesebben dõlnek be nekik. Elõbb küld embert a Holdra az SZDSZ, mint képviselõt Brüsszelbe – folytatta. Fölhívta a hallgatóság figyelmét: akik új szereplõként lépnek föl, hajlamosak a politikai paletta valamennyi színét egybemosni, hogy saját fontosságukat bizonyítsák. Akár ordas hazugság árán is, s akad köztük politikai szerencselovag is, aki kizárólag az állami támogatást célozza meg.
Bencsik András a gondok közepette egy vidám történettel derítette fel hallgatóságát. Másképp is lehet európai polgárnak lenni, mint ahogy az elmúlt öt évben megpróbálták velünk elhitetni. A német kormány például magából indul ki: én becsületes vagyok, ilyenek a polgáraim is, miért tételeznék fel mást róluk. Ezért nem nyomorítják meg vállalkozóikat ezerféle ürüggyel, amit mi annyira megszoktunk. Egy magyar szállodás Bajorországban nyitott üzletet. A ház macskája tudomásul vette, hogy új a gazda, pontosabban macska szemszögbõl: a vendég. (A macskák a házhoz ragaszkodnak) Továbbra is otthonosan mozgott a vendégfogadóban, annak konyhájában is. Történetesen épp akkor, mikor az ottani köjálos tért be ellenõrzésre. Honfitársunk szeme elõtt már végigfutott, mi vár rá: jegyzõkönyv, bezárás, bírság. Magyar viszonyokhoz volt szokva. Ehelyett az ellenõr végigsimította a macskát: hát megvagy még, Franzi?
A június 7-i szavazás után új korszak kezdõdhet, még az elõrehozott választás sem kizárt. Ezért érdemes valamennyiünknek fáradni. – búcsúzott a Demokrata fõszerkesztõje.
P.J.


2009-05-21 11:47:03


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül