Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414840    
Honlapkeszites

Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet utazásainak egyes állomásait bemutató tárlat nyílt Kanizsán

Állandó kiállítás nyílt a Képzõmûvészetek Házában. A tárlat anyaga a nagykanizsai születésû Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet életmûvét mutatja be új szemszögbõl - számolt be a Kanizsa TV Híradója az eseményrõl.


A távoli Indiába kalauzolt a Thúry György Múzeum új kiállításának megnyitóján a Parvati Tánccsoport. A régen templomokban táncolt virágfelajánlást követõen Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket.


„Azt láthatjuk itt meg Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet munkáin keresztül, hogy az útra kelés nemcsak egy tõlünk kívülálló objektív világ felfedezése, mely nem érinthet meg minket, hanem sokkal inkább egy belsõ út megtétele, mely magunktól egy másik kultúráig, egy másik ember szempillantásáig, majd pedig újra önmagunkhoz vezethet.” - mondta a polgármester.

A tárlat anyagáról professzor Bethlenfalvy Géza orientalista szólt, aki személyesen is ismerte a két mûvészt.

„Körbejárták a világot. Sokfelé jártak. Mikor Amerikából mentek hazafelé, a Hawaii-szigeteken is megálltak. És Japánban is fantasztikus képeket festett az Erzsébet, és a mama is. Úgyhogy nagyon változatos az anyag.”

Az utazásaik egyes állomásait bemutató festményeket a Thúry György Múzeum munkatársa, Tugya Beáta válogatta össze.
 

 

Kanizsa TV - Kanizsa2015-09-17 09:46:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül