Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407964    
Honlapkeszites

A jövõ héten ismét visszatér a 30 fokos meleg

A következõ napokban is folytatódik a nyáriasan meleg idõjárás, több helyen 30 Celsius-fok feletti maximumokra lehet számítani. Helyenként csapadékra is készülni kell, de tartós esõzés egyelõre nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.
 


Hétfõn eleinte még többnyire napos idõ lesz, majd nyugat felõl többször erõsen megnövekszik a felhõzet, és helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Emellett megélénkül, többfelé megerõsödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hõmérséklet 24 és 30 fok között alakul.
Kedden az Alföldön és a Dél-Dunántúlon sok, másutt inkább csak néhány órás napsütésre lehet számítani. Leginkább az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint a fõváros térségében zápor, esetleg zivatar is lehet. A minimumhõmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínû, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lehet a hajnal. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.
Szerdán az északi megyékben elvétve alakulhat ki futó zápor. Helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerõsödik a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegõ.
Csütörtökön derült, napos, száraz idõ várható de helyenként megerõsödik a légmozgás, és az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is elõfordulhatnak. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az éjszaka is szeles Kisalföldön 19-20 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hõmérséklet 29-33 fok között alakul.
Pénteken is napos, csapadékmentes idõ várható. A minimumhõmérséklet 13 és 18, a maximumhõmérséklet 27 és 32 fok között valószínû.
Szombaton már változóan felhõs idõ várható szórványosan záporral, esetleg zivatarral. Idõnként megerõsödik a szél is. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 32 fok között alakulnak.
Vasárnap napos, csapadékmentes idõ várható, de helyenként megerõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 12 és 17 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2015-09-13 17:09:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül