Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338299    
Honlapkeszites

Zene, ami összeköt

Kevés szó esik mostanság ilyen ifjú és energikus fiatalokról, akik kifejezetten komoly ambíciókkal lennének megáldva. Találtak maguknak egy célt, ami valamilyen módon hatással van rájuk, a mindennapjaikra és az életszemléletükre. Úgy döntöttek, nem a számítógép, az okos telefon bûvöletében osztoznak kortársaikkal, hanem megpróbálják magukat jól érezni, személyes kapcsolatokat és barátságokat szerezve, ápolva.


Van Kanizsán egy rock zenekar, a Your Last Steps (Utolsó lépéseid), tagjai még az iskolapadot koptatják, de már készül a saját album. Azt ki merem jelenteni, – magamból kiindulva – hogy aki meghallgatja õket, libabõrös lesz, még ha nem is szereti az ilyen „muzsikát”. Bár többségében feldolgozások, mégis merõben más… különleges.

– Gondolkodtunk, hogy ki kéne fejezni magunkat valamiben, így megalakítottuk ezt a formációt, 2014. január 11-én, még a kezdetleges felállásban, három taggal. Elég elszántak voltunk, akkor még dobos és basszusgitáros nélkül. Azóta öten vagyunk, de csak én maradtam az alapítók közül – kezdi Bognár Máté, az együttes frontembere.

Mutasd be a zenekart, kérlek…

– Partics Krisztián az énekesünk, 20 éves. Zongorázni is tanult, ami késõbb jól jöhet a csapatnak. Tavaly érettségizett, most ápolónak tanul. Sipos Péter ül a dobok mögött. A bandánkban kezdett dobolni a nulláról, de van hozzá tehetsége. Õ 16 éves, rendésznek tanul. Aztán Sipos Károly pengeti a basszust, 6 éve gitározik. Most végzõs, és villamosmérnökként szeretne továbbmenni. Szabó Marcell solo gitározik a bandában. Idén érettségizik, és zenei pályára készül. Önkéntes egy rászorulókat segítõ csoportban. Végül én, Bognár Máté, ritmusgitár. 19 éves vagyok, az érettségi után a villanyszerelõ szakmát kezdtem el tanulni. Zenei producer szeretnék lenni, jelenleg is több együttesnek segítek zenét összeállítani – meséli.

– A mûfajok közül a metált követjük, bár a saját dalainkban mindenki beletesz valamit magából, ami nagyon jó hangzást ad. A csapatban van, aki a punk zenét és a metalcore stílust kedveli, ezért nem a megszokott metált játsszuk. Készül az elsõ albumunk, ami kilenc számot fog tartalmazni – hangsúlyozza Máté.

Van- e fellépésetek? Esetleg kialakult rajongótábor?

– Igen, és igen. Fel szoktunk lépni egy pizzériában, de hívtak már minket Miklósfára is zenélni. Átlagosan 50-60 ember látogatja a koncerteket, amit mi egy hatalmas sikernek élünk meg. Mindig jó a hangulat, és jó érzés, hogy a saját dalainkat is velünk éneklik. Krisztiánnal van egy másik együttesünk is, a Cruel Testament. Velük akusztikus esteket szoktunk tartani.

Mit csináltok, ha nem zenéltek? További tervek?
 

– Nekünk ez a szórakozás. Ha nem lépünk fel, akkor próbálunk, és ugyanez fordítva. Persze, tanulni is kell néha, mert mindenkinek van terve a jövõre nézve, amit el szeretne érni – emeli ki Máté.

Szever Viktória2015-09-13 14:49:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül