Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320173    
Honlapkeszites

EP-választás és Város Napja
Az Európai parlamenti választásokról és a Város Napi rendezvényrõl tartott sajtótájékoztatót Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke és Bogár Ferenc önkormányzati képviselõ.

Az elõbbi témával kapcsolatban elmondta az elnökasszony, hogy elégedettek azzal a több, mint 2000 kopogtatócédulával, melyet Nagykanizsán gyûjtöttek össze, s reméli, hogy a sok támogatóval együtt, akiktõl személyes találkozásokkor is sok biztatást kapott, az elkövetkezõ választásokon még tovább tudják a sikert fokozni.

Nem volt viszont ilyen örömteli a Város Napjával kapcsolatos közlemény. Szányiné Kovács Mária az említett eseménnyel kapcsolatban kemény kritikát fogalmazott meg. Véleménye szerint a régebben megrendezett három napos program sikeresebb volt a legutóbbi kétnapossal szemben. S hogy miért? „Mert nagykanizsaiak szervezték, nagykanizsai és környékbeli vállalkozásokkal, nagykanizsai lakosoknak.” Az ünnepi felvonulást, melyen részt vettek ünnepi palástban a polgármester, a képviselõk és az országgyûlési képviselõk, s mely egészen a régi víztoronyig tartott, most már hiányolni volt kénytelen a város.
A legutóbbi ünnepség másfél naposra zsugorodott, a díszes felvonuláson összességében hét képviselõ vett részt a polgármesteren kívül, nem is beszélve a téren uralkodó búcsú-hangulatról, az idegen kézmûvesekrõl, s az alföldi pecsenyesütõrõl. – tette hozzá az elnökasszony. Õ nem azt szeretné, hogy ne jöjjenek más településekrõl, hanem azt, hogy ne a kanizsai kézmûvesek és kereskedõk kárára. „Vajon kinek jó a budapesti szervezõ? A hangosító? A biztonsági csapat? A rendezõk? Kinek jó, ha a mi adóforintjainkat más városok vállalkozói kapják? Kinek jó, ha a rendezvény nyeresége utáni adót más városba viszik?” – sorjáztak a kérdések a sajtótájékoztatón, s ezen kérdéseket kívánja Szányiné Kovács Mária az önkormányzati képviselõk által feltenni a közgyûlésen is. Az MSZDP javasolni fogja a Pénzügyi Bizottságnak, hogy vizsgálja meg tételesen a bevételeket és a kiadásokat is.
A cél: kanizsai mûvészeti csoportok, elõadómûvészek, kézmûvesek, kereskedõk, vendéglátók és szervezõk is jussanak lehetõséghez.
S.E.


2009-05-18 12:16:07


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül