Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311828    
Honlapkeszites

Fürdõszövetség: az elmúlt évtized legmagasabb forgalmú szezonját zárták a fürdõk

A Magyar Fürdõszövetség elõzetes adatai alapján a magyarországi fürdõk jelentõs részében az elmúlt évtized legmagasabb forgalmú szezonját zárták, átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedést értek el.


A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye kiemeli: több fürdõben harmadával nõtt a látogatók száma, ami az elmúlt évhez képest jelentõs növekedés. A legnagyobb növekedés azokban a fürdõkben volt, amelyek az elmúlt évben a kedvezõtlen idõjárása miatt kis forgalmat bonyolítottak.
Mint írták, a hõségriadók a fürdõkbe terelték idén nyáron a lakosságot, a nyári meleget csak a medencék mellett lehetett kibírni.
A szezon részletes forgalmi kimutatását, és elemzését szeptember végére készítik el.
Az elõzetes adatok alapján jelezték azt is, hogy a fürdõvendégek összetétele változott az elõzõ évekhez képest a határ menti fürdõkben: tovább nõtt a külföldiek aránya, amely a fürdõvezetõk tájékoztatása alapján 25-50 százalék között alakult. Döntõen cseh, lengyel, román, osztrák és szerb vendégek fordultak meg ezekben a fürdõkben.
A fürdõszövetség szerint azonban a kedvezõ számok ellenére a fürdõk üzemeltetési problémái továbbra is fennállnak és a nyári szezonban tovább erõsödtek, a fõ gondot a szakképzett munkaerõ hiánya jelenti. Elsõsorban a takarítói, pénztárosi, uszodamesteri és további segédmunkák elvégzésére nehéz munkatársat találni, továbbá a gyógyfürdõk gyógyászati ellátásához reumatológus szakorvosokból is hiány kezd kialakulni az ágazaton belül. A fürdõk üzemeltetését szabályozó rendelet aktualizálása is sürgetõvé vált, melyet a szövetség már elkészített, hogy az uszodamester munkakör körüli viták rendezésével megfelelõ létszámú és minõségû uszodamestert foglalkoztathassanak a fürdõk. Továbbra is kérdéses a gyógyfürdõk OEP finanszírozott gyógyászati kezeléseinek sorsa, mivel évek óta nem történt meg a terület finanszírozásának rendezése - írták.
Magyarországon a természetes vizek strandjait nem számítva összesen nagyjából 200 gyógy-, és élményfürdõ mûködik.

 

MTI - Kanizsa2015-09-09 07:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül