Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408229    
Honlapkeszites

Jubilált a Kodály Zoltán Énekkar
Tíz éves múltra tekint vissza az 1999-ben újjáalakult Kodály Zoltán Énekkar. Ez alkalomból rendezett a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház egy nagy szabású gálát, amelyen számos mûvészeti csoport tette tiszteletét.

A gála elõtt a kórus múltját és jelenét bemutató tárlat nyílt meg a Mûvelõdési Házban, melyet Kámánné Szép Terézia intézményigazgató, az est házigazdája egészített ki a kórus történetével, egészen 1948-tól kezdõdõen, amikor is megalakult a Vasutas Vegyes Kórus. Kodály Zoltán nevét a Kodály Zoltán Vasutas Kultúrotthon avatásával egy idõben vette fel, 1954-ben.Tánczos Laura ének-zene tanárnõ szakmai irányításával 1999. óta rengeteg kórusversenyen vettek és vesznek részt az Énekkar tagjai kitûnõ eredménnyel. Mindezek mellett gyakori fellépõi a városi és a környezõ települések kulturális mûsorainak is. Számos mûvészeti elismerésben részesültek, többek között arany minõsítést kaptak a 2004. évi Országos Népzenei Minõsítõn.

A Kodály Zoltán Énekkart és a megjelent vendégeket köszöntötte városunk polgármestere, Marton István, és levélben küldte üdvözletét a Vasutas Országos Közmûvelõdési és Szabadidõ Egyesület elnöke, Molnár Géza. A Vasút a Gyermekekért Alapítvány óvodásai mûsorral kedveskedtek a jubilálóknak, majd Horváth István Radnóti-díjas versmondó szavalt a megjelenteknek.
A gálán az ünneplõ kórus mellett fellépett a Vasutas Nyugdíjas Tánckar, a Mamik Hagyományõrzõ Dalkör, a Dél-Zala Táncegyüttes, a Pántlika Néptánccsoport, a szepetneki Nefelejcs Dalkör és a tótszerdahelyi Hagyomány
S.E.

2009-05-18 12:15:12


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül