Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781173    
Honlapkeszites

Idén is lesz verklifesztivál Keszthelyen

Csaknem félszáz kíntornás és zenegépe érkezik a hétvégén Keszthelyre, ahol a Fõ téren és a sétálóutcában harmadszor rendeznek nemzetközi verklifesztivált.


A Keszthelyi Turisztikai Egyesület, a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, valamint a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének közös rendezvényén idén csaknem 50 verklis és több mint 40 hangszer látható és hallható, köztük doboznyi és termetes szekrényméretû zenegép. A szombati és vasárnapi programok helyszíne ezúttal is a Fõ tér és a sétálóutca, ahol több helyen játszanak majd a kíntornások ritka zeneszerszámaikon - mondta el az MTI-nek csütörtökön Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke.
Emlékeztetett arra is, hogy a fesztivál kezdeményezõje a svájci, de néhány éve már Gyenesdiáson élõ Hansjörg Surber, aki Keszthelyen jó pár éve zeneautomata- és fonográfmúzeumot is mûködtet.
A magyarok mellett többségében német, osztrák, svájci és francia verklisek jelezték részvételüket, de idén Szlovéniából is jelentkezett egy kíntornás. A mechanikus zenegépeken kívül helyi és környékbeli néptáncosok, továbbá a Váci Szimfonikus Zenekar fellépése is színesíti a kétnapos rendezvényt, amelyhez helyi termékek vására is kapcsolódik - tette hozzá Bubla Zoltán.

MTI - Kanizsa2015-09-03 14:28:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül