Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410922    
Honlapkeszites

Kitekintõ: Darvasi László lesz a Kanizsai Írótábor díszvendége

Darvasi László József Attila-díjas író lesz a ma kezdõdõ Kanizsai Írótábor díszvendége - tájékoztattak a szervezõk. A meghívó szerint testvérvárosunk, a magyar-szerb határhoz közeli Magyarkanizsán szervezendõ háromnapos irodalmi találkozón vajdasági írók és kiadók mutatkoznak be.


A város és a környezõ települések általános iskoláiban rendhagyó irodalomórákat tartanak, valamint író-olvasó találkozókat szerveznek.
A tábor csütörtökön - a hagyományokhoz híven - Koncz István költõ és Dobó Tihamér festõ közös szobrának megkoszorúzásával indul. Másnap bemutatják a Hol tartasz? Hol tartunk címû kiadványt, amelyben az írók arról nyilatkoznak, hol tartanak életükben és pályájukon.
Mint a tábor fõszervezõje, Bányai János a Magyar Szó címû újvidéki napilapnak elmondta: a várakozások szerint az írók amellett, hogy beszámolnak életmûvük eddigi alakulásáról, a jövõrõl és terveikrõl is beszélnek a könyvbemutatón.
Az írótáborban pályakezdõk és a vajdasági magyar kortárs irodalom már ismert szereplõi is részt vesznek. A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkezõ, 63. alkalommal megrendezett írótábora szombaton zárul.


Markovics Annamária /MTI - Kanizsa2015-09-03 09:48:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül