Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55394894    
Honlapkeszites

Magáncsõd - Elindult a Családi Csõdvédelmi Szolgálat honlapja

Az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez és elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók a Családi Csõdvédelmi Szolgálat keddtõl elérhetõ honlapján - közölte az Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel.


A közleményben felidézték, hogy a magánszemélyek adósságrendezésérõl szóló törvény kedden lépett hatályba. Az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csõdvédelmi Szolgálatok központi szerve, www.csodvedelem.gov.hu címen elindította a szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot.
    Itt az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez, a hitelezõ bankoknál történõ elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók, valamint innen tájékozódhatnak az érdeklõdõk az eljárás két fõ részének, a bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárási szakasznak a fontosabb jellemzõirõl - írták.
    A következõ egy évben eljárás kezdeményezésére jogosultak számára a honlap külön információs blokkot tartalmaz, amelyben a Jogosult vagyok-e? elnevezésû alkalmazás segítségével tájékozódhatnak a látogatók a kezdeményezés legfontosabb feltételeirõl.
    A honlapról letölthetõ az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges ûrlapcsomag is, valamint a kitöltési tájékoztató. Ezt a nyomtatványcsomagot a pénzügyi intézmények is elérhetõvé teszik a hiteladósaiknak, továbbá beszerezhetõ a Családi Csõdvédelmi Szolgálatok területi szerveinél, illetve a megyei és fõvárosi kormányhivataloknál is - jegyezték meg.
 

MTI - Kanizsa2015-09-02 07:20:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül