Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55397166    
Honlapkeszites

A Nagy-Magyarország Emlékmû felújításáról kérdezett Balogh László

Egyetértett Dénes Sándor polgármester Balogh László önkormányzati képviselõ Nagy-Magyarország Emlékmûvet érintõ interpellációjával. A városatya véleménye szerint Kanizsaikumunk, a Trianon-emlékmû eszmeiségének is tartozunk a felújításával.


Válaszában a polgármester utalt rá: õ maga is fontosnak tartja ezt. Egyetért azzal, hogy az emlékmû, annak környezete, illetve világítás rendszere megérett az átfogó felújításra.
A folyamatos karbantartás részeként megtörtént az É-i lépcsõfok javítása, és hasonló módon még az idén sor kerül a D-i lépcsõfok kimozdult sarki elemének javítására. A földfelszínre telepített fényvetõk üvegburkolatát pedig folyamatosan tisztítják.
A polgármester emlékeztetett rá: a város közigazgatási területén lévõ köztéri szobrok, illetve környezetük karbantartása a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. feladata, melyet a költségvetés által biztosított forrásból folyamatosan ellát.
A belváros-rekonstrukció II. ütem nem tartalmazza az emlékmû felújítását. Amennyiben a közgyûlés biztosít rá fedezetet a 2016. évi költségvetésében, úgy megteszi a hivatal a szükséges elõkészítéseket – fogalmazott a polgármester.

B.E.2015-08-31 11:04:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül