Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976401    
Honlapkeszites

MSZP: a dráguló étkeztetésrõl és a pár hónapra választott tv-s ügyvezetõrõl

Mint ismeretes, zárt ajtók mögött igyekezett megoldást találni a képviselõtestület a városi tévé körül kialakult helyzet "rendezésére". Az ügyvezetõi székbe végül, a lemondott Péter Árpád helyére – mindössze néhány hónapra, az adminisztrációs feladatok ellátására – Belasics Katalin jelenlegi szerkesztõségvezetõt ültették a városatyák – számolt be rögtön az ülés után, dr. Fodor Csaba az MSZP önkormányzati képviselõje és a párt megyei szövetségének elnöke.


Az önkormányzati képviselõ elmondta: újból pályázatot írnak ki – augusztus 31-i határidõvel – a Kanizsa TV ügyvezetõi pozíciójára. Ezzel kapcsolatban egyébként Dr. Fodor Csaba megjegyezte: immár rövid idõ alatt ez a harmadik pályáztatás a tv ügyvezetõi feladataira.
- Javasoltam – többek közt – azt is, ne pár hónapra kapjon bizalmat az új ügyvezetõ, hanem tovább, legalább az összevonás lebonyolultáig. Ám módosító indítványaimat nem támogatták – fogalmazott Dr. Fodor Csaba, aki hozzátette: vélhetõen novemberben már lezárul a tv ügyvezetésére kiírt pályáztatás. Pontosabban, akkor már „remélhetõleg” konkrét döntés születik a nem cirka hónapokra kinevezett ügyvezetõ személyérõl.
Gondi Zoltán, a Humán Bizottság külsõs tagja – szintén a zárt ülés után, Dr. Fodor Csabával tartott közös sajtótájékoztatóján – a közétkeztetés nyersanyag normáinak 9 százalékos áremelésével – azaz, az árdrágítással - kapcsolatban mondta el kritikáit.
- A beterjesztett anyagban semmilyen ésszerû érv nem található arról, mi indokolja az emelést. Éppen amellett szólnak inkább érvek, miért nem kellett volna drágítani. Tekintve, a kormánypropaganda szerint dübörög a gazdaság. A KSH szerint az éves infláció júliusban 0,4%, a mezõgazdasági termékek árszintje csökkent, az üzemanyag és más energia árak szintén – épp ezek miatt nincs indok az emelésre – állította Gondi Zoltán.
Leszögezte: Kanizsán a közétkeztetés költségei nem érték el a környezõ városok szintjét, de az elfogadott emeléssel felzárkóztunk. Ezt pedig – miként hangsúlyozta – nem lehet dicsõségnek tekintetni.
- Nem mellesleg a szocialista párt helyi szervezete azon a véleményen van, hogy az étkezési költségek ne most emelkedjenek – de a közgyûlés már rábólintott az emelésre - így Gondi Zoltán, hozzátéve: „sajnos…”

Szabó Zsófi2015-08-27 16:14:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül