Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760269    
Honlapkeszites

Nemzetközi vasútmodell-kiállítás lesz Balatonfüreden augusztus utolsó hétvégéjén

Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon, a látogatók belepillanthatnak az apró vasútmodell-kiegészítõk, váltók, figurák, fák elkészítésének folyamatába is – tájékoztatta az MTI-t szerdán a kiállítást szervezõ veszprémi vasútmodellezõ klub vezetõhelyettese.


Letenyei István elmondta, hogy a kiállításon 10 ország, angol, francia, német, belga, holland, osztrák, olasz, román, szlovák és hazai modellezõi mutatkoznak be, a magyar mezõnyt a veszprémi, a gyõri a szegedi és a tapolcai modellezõk képviselik.
A szervezõ közölte: egy 250 méter hosszú, analóg terepasztalon mintegy 400 méternyi pályahosszon, valamint egy 60 méteres digitális terepasztalon rengeteg vonat, épület és tereptárgy lesz látható Balatonfüreden a Balaton Szabadidõ és Konferencia Központban szombaton és vasárnap. Letenyei István kiemelte: minden ország a saját vasútjára jellemzõ jármûvei közlekednek majd a terepasztalon, így egy nemzetközi jármûparádét láthatnak a látogatók, az egyes országokra jellemzõ tájrészletekkel, vasútállomással, épületetekkel. Látható lesz például a közelmúltban teljesen felújított ösküi megállóhely – fûzte hozzá. A kiállításon Fazekas Miklós, a kilencvenes évek végén elhunyt balatonfüredi vasúti forgalmi szolgálattevõ többezer darabos vasúti jármûveket ábrázoló képeslapgyûjteményébõl is láthatnak válogatást az érdeklõdõk. Letenyei István arról is beszélt, hogy az Eurotrack szervezet (Vasútmodellezõ Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg, az idén 25 éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellezõ és Vasútbarát Klub - a szövetség egyetlen magyarországi tagja - még 2011-ben nyerte el a tárlat rendezési jogát.

MTI - Kanizsa2015-08-26 12:56:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül