Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353591    
Honlapkeszites

DK: az emelés indoka, a Pensio veszteségének csökkentése

- Étkezési költségemelést kapnak a kanizsai családok tanévkezdésre? – tette fel a kérdést szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje.


A közgyûlés csütörtökön tárgyal, idén immár második alkalommal, a közétkeztetési díjak emelésérõl. A januári 9 %-os emelés után ezúttal újabb 9%-kal tervezi emelni a Fidesz az étkezési díjakat. Ráadásul mindezt ugyanazokkal az indokokkal, mint januárban tette. Az akkori közgyûlésen is arra hivatkoztak, hogy a szeptemberben megváltozó jogszabályi körülményekhez igazodik már hónapokkal korábban a Fidesz által megbízott szolgáltató, a Pensio Kft. Most ugyanilyen indokkal terjesztette elõ Dénes Sándor polgármester a díjemelési javaslatot – fogalmazott Horváth Jácint, aki hozzátette: az idei két díjemeléssel a tavalyi tanévkezdethez képest így egy átlagos kétgyermekes család havonta közel 4.000 Ft-tal fizet többet a közétkeztetésért. Egy tanévben az emelés ennek folytán megközelíti a 40.000 Ft-ot.

- Ezt érdemlik a kanizsai családok a tanévkezdésre? Kérdezzük, hogy valójában kinek az érdekeit szolgálja az idei kétszer 9%-os díjemelés ugyanazon indokkal? Felszólítjuk a Fidesz képviselõit, hogy a döntésnél a kanizsai családok érdekeit tartsák szem elõtt, és ne szavazzák meg az idei második emelést is! Ha az általuk kiválasztott cég nem képes az eddigi árakon biztosítani a szolgáltatást, akkor a közgyûlés haladéktalanul mondja fel vele a szerzõdést – zárta mondandóját a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje.

Kanizsa

 2015-08-26 10:37:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül