Ma 2022. 8 8.
László, Domonkos napja van.
Látogatók száma : 52988307    
Honlapkeszites

Balatongyöröké a Legkedveltebb Balatoni Strand címe

Az idei fõszezon végén a balatongyöröki Községi strand érdemelte ki a legjobb bizonyítványt a strandolóktól a Balatontipp internetes régiókalauz Legkedveltebb Balatoni Strand versenyén. Néhány század jeggyel a balatongyöröki strand mögött végzett a gyenesdiási Diási Játékstrand, az alsóörsi Községi strand és a vonyarcvashegyi Lídó strand.


Az augusztus 19-én zárult osztályozás eredményét augusztus 20-án este Gyenesdiáson ismertette a Balatontipp fõszerkesztõje, Gyõrffy Árpád a vendéglátók, Gál Lajos polgármester és Czankáné Szalóky Szilvia, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnökének társaságában.

A most hetedik alkalommal lezárult értékelést 2008-ban indította a portál, hogy maguk a használók véleményt mondhassanak az általuk közvetlenül ismert balatoni strandokról. Hogy az értékelés ne válhasson szavazóversennyé, ugyanazt a strandot mindenki csak egyszer értékelhette.

Az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan 1-5-ig terjedõ érdemjeggyel rögzíthették véleményüket a víz és a meder állapotáról, a parti rész gondozottságáról, az illemhelyek, zuhanyzók, öltözõk állapotától, az úszási feltételekrõl, a gyerekeknek szóló játék, pancsolási lehetõségekrõl, a sportolás kapcsolatos lehetõségekrõl, a vendéglátói, kereskedelmi és más szolgáltatások bõségérõl, színvonaláról, a parkolási lehetõségekrõl, a strandon dolgozók viselkedésérõl. Végül meghatározhatták, hogy szerintük az adott strandon a belépõdíjak, szolgáltatások, büfék árai összességében mennyire felelnek meg a kapott értéknek.

A 2014-es szezon végétõl mostanáig folyamatosan zajló értékelésen azokat a fizetõs strandokat lehetett osztályozni, amelyeket az üzemeltetõik az oldal támogatásával beneveztek. A szabadstrandok közül a jelentõsebb forgalmú, illetve az adott térségben mérettõl függetlenül is meghatározó jelentõségû helyeket lehetett értékelni. Így összességében több mint hatvan, a nyilvánosan mûködõ strandok meghatározó többsége vehetett részt a minõsítésben. Közülük végül az a 28 strand kapott bizonyítványt, amelyet önállóan legalább 40 személy teljeskörûen értékelt. A 28 közül 17 fizetõs, 11 ingyenes strandként mûködik.
Az osztályozásba 4239 személy kapcsolódott be, közülük 3627 értékelt olyan strandot, ami végül megszerezte a bizonyítványt. Így egy strand átlagosan 129 értékelést kapott. A legtöbben, 427-en a balatongyöröki Községi strandot értékelték.

A strandok idei eredménye összességében a tavalyihoz hasonlóan alakult, de a 4,4-es átlagjegy attól mintegy egy tizeddel elmarad. Ez vélhetõen annak is köszönhetõ, hogy az idei rendkívül forgalmas idõszakokban a mûködtetõk, szolgáltatók kicsit talán kevésbé tudtak megfelelni az elvárásoknak.

4,6-es jeggyel arany fokozatot kapott a balatongyöröki Községi, a gyenesdiási Diási Játék, az alsóörsi Községi és a vonyarcvashegyi Lídó strand.

4,5-es átlaggal ezüst fokozatot kapott a zánkai Községi, a balatonfüredi Kisfaludy, a balatonakali Községi, a balatonszárszói Központi, a balatonalmádi Wesselényi, a balatonfüredi Esterházy, a keszthelyi Városi és az örvényesi Községi strand.

4,4-es átlaggal bronz fokozatot kapott a révfülöpi Császtai, a gyenesdiási Lídó, a balatonfûzfõi Föveny, a balatonföldvári Keleti, a balatonalmádi-káptalanfüredi "Nagy", a balatonberényi Községi, a balatonboglári Platán, a fonyódi Városi és a Tihany-sajkodi strand.

A legjobb átlagosztályzatot (4,6) az idén is a gyermekeknek biztosított játéklehetõségekre, illetve az árak és a kapott értékek arányosságára adták. A legrosszabbra (4,3) most is a mosdók állapotát és a parkolási lehetõségeket értékelték. Egy-egy strandnál persze ennél sokkal jelentõsebb különbségek voltak a különbözõ kategóriákban.
A vizet a legjobbra a balatonfûzfõi Fövenystrandon értékelték (4,7). A part állapotát a balatonfüredi Esterházy strandon (4,8), a mosdókat zánkai Községi strandon (4,7), az úszási lehetõséget az alsóörsi, a zánkai és az örvényesi községi strandon (4,8), a gyerekek játéklehetõségeit a balatongyöröki és a zánkai községi, a balatonalmádi Wesselényi és a balatonszárszói Központi strandon értékelték (4,9). A sportolásra a 4,8-as osztályzat szerint a balatongyöröki Községi, a gyenesdiási Diási Játék és a vonyarcvashegyi Lídó strandon nyílik a legjobb lehetõség. A szolgáltatások bõségével leginkább a balatongyöröki és keszthelyi Városi strandon voltak elégedettek (4,7), a parkolási lehetõség a Balatonalmádi káptalanfüredi részén lévõ "Nagy strandnál" kapta a legjobb, 4,7-es jegyet. A személyzet és a szolgáltatók emberi hozzáállását Györökön és Vonyarcvashegyen értékelték legjobbra (4,7), az ár-értékarány az örvényesi szabadstrandon kapta a legjobb, 4,9-es jegyet.

Az osztályozás folytatódik tovább, hogy a jövõ nyáron is megismerhessük a strandolók véleményét.
 

Gyõrffy Árpád/balatontipp.hu - Kanizsa2015-08-22 06:54:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül