Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315124    
Honlapkeszites

Jobbik: Ismerjék meg Kanizsa hangját!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom részérõ Zakó László, a párt regionális igazgatója tartott sajtótájékoztatót, melynek témája: Elvándorlók pótlása bevándorlókkal Nagykanizsán címmel volt.


A nagykanizsai alapszervezet részérõl röviden összefoglalták a három hete Martonfa és Sormás viszonylatában csúcsosodó "menekülttábori sztori történéseit", melynek végén Sormás település független polgármestere elérte, hogy ne a szóban forgó zalai falu közvetlen közelében létesülhessen a befogadó tábor, hanem valamivel arrébb költöztessék, ami már Nagykanizsához közelebbi térség - hangzott el Zakó részérõl, majd hozzátette, a térség fideszes képviselõjének ezt nem sikerül elérnie, igaz, így viszont Kanizsához került közelebb a szóban forgó objektum az úgynevezett (egykori) lõtéri területen.
A továbbiakban tehát már Nagykanizsáról beszélhetnek a létesítendõ sátortáborral kapcsolatban, s Zakó László szerint igencsak furcsa, hogy a nem nagyon kommunikált elhatározás nyomán Nagykanizsa a tájékoztatás hiányában, ez ügyben igencsak téli álmát tölti augusztusban...
A regionális igazgató elmondta, szeretnék megmozgatni Kanizsa lakosságát, amit viszont nem kampánygyûlésnek, vagy tagtoborzónak álcáznának, egyszerûen a város érdekeit szeretnék demonstrációjukkal képviselni. A megmozdulást párton felüliként kezelnék, politikusok szerepvállalása nélkül, hogy Nagykanizsa ne kerülhessen be abba a tengelybe, mely alapvetõen a délkeleti határvidék-Budapest-északnyugati határvonalat takarja a menekültáradat tekintetében.
Zakó azt is hangsúlyozta, elõbb utóbb a parlamentben is szembesülni fognak a kormányzat és a képviselõk azzal, hogy egy eddig gyakorlatilag migránsok által érintetlen terület városa is a "szórásba került". S ilyen helyzetben példának okáért vajon Dénes Sándor polgármester is felmérte-e, hogy lakhelyének értéke mennyiben fog változni egy menekülteket befogadó objektum közelségének hatására? Zakó szerint a gyermekeikért aggódó szülõk nem szeretnék, ha lányaik, fiaik különbözõ egzotikus nációjú fiatalokkal járnának példának okáért iskolába.
Véleménye szerint Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ és Dénes Sándor mélyen hallgat, holott elõállhatnának azzal, egyáltalán mit tettek a felmerült helyzet apropóján. Még akkor is, ha esetleg nem jártak országos szinten sikerrel, a kormányzat pedig úgymond a legkisebb ellenállás irányába mozdult a szóban forgó menekülttábori ügyben.
Zakó László zárásként kifejtette, tömegdemonstrációra igenis szükség van, hogy megismerjék Kanizsa véleményét felsõbb politikai körökben is, s bíznak abban, hogy a többi párt segítségére is számíthatnak, még ha ez ezúttal, ahogy kiemelte, nem is róluk, pártokról kell, hogy szóljon az esemény!
 

Kanizsa2015-08-19 07:31:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül