Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55397043    
Honlapkeszites

MKB: duplájára nõtt a Széchenyi Kártya folyószámlahitel felvehetõ maximális összege

Az eddigi felsõérték duplájáig, 50 millió forintig fogad be Széchenyi Kártya folyószámlahitel kérelmeket az MKB Bank - közölte a bank az MTI-vel.


Mint írták, a bank az elsõk között teszi elérhetõvé a magasabb összegû Széchenyi Kártya folyószámlahitelt, így akár 50 millió forinthoz is hozzá lehet jutni a kedvezményes, államilag támogatott hitelkonstrukció keretében.
A közleményben Katona Ildikó, a bank üzleti vezérigazgató-helyettese kifejtette: az átmeneti likviditási nehézségek kezelésére ideális konstrukciót azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek legalább 1 teljes éves mûködést fel tudnak mutatni. Ugyanakkor 25 millió forintnál nagyobb hitelkeretre a legalább 2 lezárt pénzügyi évvel rendelkezõ kis- és középvállalkozások (kkv) pályázhatnak.
Hozzátette: a hazai kkv-k finanszírozási lehetõségeinek javítására 2002-ben létrehozott Széchenyi Kártya program keretében tavaly szerzõdött hitelvolumen meghaladta a 132 milliárd forintot, az ügyfelek száma pedig a 16 ezret. A szegmensben a második legmagasabb részesedése az MKB Banknak van, amely azon három hitelintézet egyike, amelyek az indulás óta részt vesznek a programban.
Az MKB Banknál a legnagyobb az átlagos hitelkeret: 2014-ben 11,6 millió forint volt kártyánként, szemben a 8 milliós szektorátlaggal. A folyószámlahitel plafonjának megemelésétõl a bank piaci pozícióinak további erõsödését várják - írták.
A hitel keretösszegének megduplázódását június végén Krisán László, a Széchenyi Kártya programot irányító Kavosz Zrt. vezérigazgatója jelentette be. A Kavosz azért kezdeményezte a kormánynál a hitelkeret összegének megemelését, mert úgy látták, hogy folyamatosan nõ azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyeknek 25 millió forintnál nagyobb folyószámlahitelre van szükségük a folyamatos mûködés pénzügyi hátterének zavartalan biztosítására.
A Kavosz Zrt. vezérigazgatója akkor úgy vélte, hogy az alacsony alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetõen a Széchenyi Kártya folyószámlahitel minden eddiginél olcsóbban és egyszerûben érhetõ majd el, az igénylõk 3 hét alatt juthatnak hozzá a minimum 500 ezer és maximum 50 millió forint összegû szabadon felhasználható hitelhez. Arra számítanak, hogy a vállalkozások átlagban 30 millió és 35 millió forint közötti hitelt vesznek majd igénybe - mondta akkor Krisán László.

 

MTI - Kanizsa2015-08-16 07:04:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül